26 Sep. 2017 10:37

FOTO | Românul erou de la Londra ajunge, din nou, vedetă la TV

Distribuie

Florin Morariu este de meserie brutar, însă o descriere succintă a istoriei sale îl plasează în mijlocul unuia dintre cele mai înfricoșătoare momente prin care au trecut locuitorii Londrei în ultima perioadă.  În timpul atacului din seara de 3 iunie, românul a adăpostit oameni care se aflau în pericol în brutăria în care lucra și a ripostat împotriva teroriștilor, pornind pe urmele lor. Recunoscut de autoritățile britanice ca fiind un adevărat erou și ridicat la rang de onoare de către primăria orașului Iași, Florin Morariu revine în atenția marilor ecrane. În această seară, sezonul 4 al emisiunii ,,Chefi la cuțite”  îl aduce în platou în fața celor trei jurați, și îl supune la un test al tensiunii și al inventivității.

Bancul de lucru îi provoacă nerăbdare, dar cu un tact ușor ireal, tratează prima probă a acestui concurs cu încredere și singuranță. După ce timpul alocat pregătirii se scurge, împinge preparatul pe celebra bandă a suspinelor, care e cunoscută să intensifice orice emoție. Chefii privesc derularea ei și fac presupuneri despre ce se află sub capac, fără a se gândi la povestea ce se află în spatele personajului misterios. Cu un preparat ușor, Florin Morariu a demonstrat că gustul mâncării nu trebuie neapărat să fie transpus într-o farfurie exotică, dificil de gătit. Pui cu ciuperci și smântână, cu asta i-a cucerit pe cei trei chefi care au fost la fel de impresionați de simplitatea gustului ca de istoria din spatele concurentului. Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au fost cu adevărat încântați să îl cunoască și au avut ocazia să îl felicite atât pentru curajul dovedit într-o situație limită, cât și pentru modul în care a reinterpretat o mâncare tradițională, în stil moldovenesc.

Ieșeanul în vârsta de 32 de ani relatează și acum despre adrenalina care l-a cuprins în acea seară teribilă și l-a făcut să îi înfrunte pe teroriști fără a se gândi de două ori. Umil, cu un spirit al corectitudinii extrem de dezvoltat și o latură umană pe care ai vrea să o întâlnești mai des în orice om din jur, eroul-român își stăpânește cu greu emoțiile, mai ales când este întrebat despre nefericitul eveniment. Efectele atacului le-a resimțit o perioadă îndelungată și a apelat la ședinte de psihoterapie pentru a se reechilibra și a reveni la normalul cotidian. Dar zâmbetele și încrederea chefilor îl fac să-și depășească tracul și să pășească încrezător în fața mesei de jurizare care schimbă destine. La final, le oferă fiecăruia câte un făcăleț cadou, simbolizând atât unealta cu care i-a atacat pe teroriști, cât și primii lui pași într-o experiență gastronomică de neuitat.

Loading...
Comentarii