MENIU CAUTĂ
, de Cristina Radu

FOTO / Un autobuz Otokar a intrat într-un copac. Consilier general: „Posibil să fi rămas fără frâne”. Directorul STB: „Avea viteză prea mare, a încercat să evite o altă mașină”

Distribuie

Unul dintre autobuzele Otokar cumpărate de Primăria Capitalei și intrate pe traseu la sfârșitul anului trecut a fost implicat într-un accident rutier.

Incidentul a avut loc pe Bd. Pallady, în zona autobazei Titan. Autobuzul, aflat la capăt de linie și fără pasageri, a intrat într-un copac.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu autobuzul din care pare că impactul a fost destul de puternic. Parbrizul este spart, bara este îndoită, iar o creangă a copacului s-a rupt.

Ciucu spune că este posibil ca autobuzul să fi rămas fără frâne.

Contactat de Libertatea, directorul STB Andrei Creci neagă acest lucru.

„Autobuzul nu a avut nicio defecțiune. Șoferul a băgat viteză, a încercat să evite un autoturism și a intrat într-un pom”, a explicat Creci.

În luna iunie a anului trecut, Primăria Capitalei a semnat contractul cu turcii de la Otokar pentru 400 de autobuze. Primele 100 de autobuze au fost livrate anul trecut. Contractul de 100 milioane de euro + TVA prevede ca restul de 300 de autobuze să fie livrate anul acesta. La licitație au mai participat Mercedes și Karsan. Cele două firme au făcut contestație, dar Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor le-a dat dreptate câștigătorilor, turcii de la Otokar.

Citește și:

STUDIU | Călătorii se tem de transportul în comun! Peste jumătate dintre ei spun că au fost agresaţi. STB refuză să discute subiectul siguranţei

Citește mai multe despre primaria capitalei și stb pe Libertatea.

Comentarii