Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alegeri europarlamentare | Mobilizare uriașă în București și în restul țării. Sute de alegători stau la cozi și așteaptă minute pentru a vota (FOTO și VIDEO)

Alegeri europarlamentare | Mobilizare uriașă în București și în restul țării. Sute de alegători stau la cozi și așteaptă minute pentru a vota (FOTO și VIDEO)

Prezența ridicată la urne pentru alegerile europarlamentare 2019 și referendumul pentru justiție înregistrată în primele ore ale dimineții a făcut ca la mai multe secții de votare să se formeze cozi și oamenii să oamenii să aștepte minute întregi pentru a putea să-și exercite dreptul la vot.

Mobilizarea mare la vot în prima jumătate a zilei a făcut ca la secțiile de votare din București și din țară să se înregistreze cozi lungi întâlnite până acum în a doua parte a zilei.

Pe lângă prezența neobișnuit de mare la urne, procesul de votare este îngreunat și din cauză că se votează în paralel la europarlamentare dar și la referendum.

De asemenea în stațiunile din țară, acolo unde își petrec weekend-ul mai mulți turiști români s-au format cozi, iar la Băile Felix chiar s-au epuizat buletinele de vot.

Poiana Brașov

Alegeri Europarlamentare 2019 în România. Românii cu drept de vot, aproape 19 milioane, sunt așteptați la urne duminică, 26 mai, între orele 7 și 21, pentru a-i alege pe reprezentanții României în Parlamentul European. Peste 450 de candidaţi, reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau independenţi, îşi dispută cele 32 de mandate de europarlamentari la alegerile de duminică.

La ora 12.00, prezența la vot la alegerile europarlamentare este de 15,06%, cu peste două procente mai mare decât la parlamentarele din 2016 (12,5%).

În paralel, se va desfășura și referendumul pentru justiție convocat pe către președinte pe teme legate de justiție, astfel că alegătorii vot putea opta dacă votează doar pentru Parlamentul European, doar pentru referendum sau pentru ambele tipuri de scrutin.

Indiferent de opțiunea alegătorului, votarea pentru europarlamentare și cea pentru referendum vor avea loc în aceleași secții de votare. Procesul de votare se încheie la ora 21, însă pot vota după această oră doar cei care la nouă seara se află în sala în care sunt cabinele de vot.


Citește și: Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai


 

Close
Închide
  Close