De Dan Băcan, Mihaela Barbu,

Andrei le-a spus medicilor, pas cu pas, cum s-a întâmplat totul. “A povestit că patru câini au atacat, că a văzut cum trag de hainele lui Ionuţ şi, la un moment dat, l-au dus în boscheţi”, a declarat Rodica Năstase, purtătoarea de cuvânt a spitalului. Mult timp de aici încolo, copilul va avea nevoie de asistenţă de specialitate, astfel că medicii care l-au tratat i-au recomandat familiei micuţului să se adreseze organizaţiei “Salvaţi copiii”, unde va beneficia, în continuare gratuit, de sprijinul unor psihoterapeuţi.
Ar putea avea coşmaruri
Care ar trebui să fie rolul specialiştilor în această tragedie a explicat pentru Libertatea psihologul Ionuţ Ghiugan (foto). Conform acestuia, faptul că Andrei a văzut tot ceea ce a păţit fratele său l-ar putea afecta atât de tare, încât acesta ar putea avea mai târziu inclusiv probleme comportamentale. “Copilul poate retrăi în plan emoţional trauma la care a fost supus – amintirile legate de scena în care a avut loc moartea fratelui, coşmaruri – iar pentru a încerca să scape de ele, va încerca să se izoleze, să evite contactul cu persoanele sau locurile care-i reamintesc de tragedia suferită. Se recomandă familiei să-i ofere celui mic un climat de siguranţă şi suportul afectiv, absolut necesare. De asemenea, în acest moment e vital să se evite expunerea lui la situaţii care ar readuce în prezent şocul pe care l-a trăit. În aceste condiţii, băiatul poate trece cu bine peste traumă. În caz contrar, riscă să rămână afectat toată viaţa”, a încheiat psihologul.

Bunica nu e de acord cu uciderea «comunitarilor»

Aurica Anghel (foto), bunica micuţului sfâşiat de câinii comunitari, a fost audiată, ieri, de procurorii Parchetului General. La ieşirea din biroul anchetatorilor, femeia a susţinut că nu se consideră vinovată de ce s-a întâmplat. A şocat însă atunci când a spus că “minţi deştepte” trebuie să rezolve problema şi că nu-şi doreşte eutanasierea tuturor câinilor, ci doar a celor agresivi.

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."
GSP.RO

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie