De Andreea Radu,

Câinele a devenit cunoscut în toată lumea după ce au fost făcute publice imagini cu ea în timp ce caută prin molozul unei şcoli din Ciudad de Mexico, cu o mască de protecţie a ochilor, notează BBC, citat de Agerpres.

De-a lungul carierei, Frida a participat la 53 de operaţiuni de salvare în Mexic, Haiti, Guatemala şi Ecuador.

Frida a participat la 53 de operaţiuni de salvare

În onoarea Fridei, un zid din Ciudad de Mexico găzduiește o pictură murală de mari dimensiuni reprezentând-o pe cățelușă, iar o statuie din bronz a acesteia alături de îngrijitorul său a fost ridicată în Puebla, Mexic.

Îngrijitorii câinelui au decis că este timpul ca Frida care are 10 ani să se retragă. Astfel, luni a fost organizată de către unitatea canină a marinei mexicane o ceremonie specială în cinstea patrupedului.

Se crede că Frida va fi transferat în mediul rural unde va ajuta la pregătirea următoarei generaţii de câini de căutare-salvare.

Foto: EPA


Proiectul Ministerului Sănătății pentru marii arși. Condițiile în care pacienții vor fi transferați în străinătateReacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă