Mergi direct la conținut »
G4Media: Laura Codruța Kovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European
Ştiri Libertatea > Ştiri > G4Media: Laura Codruța Kovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European

G4Media: Laura Codruța Kovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European

Site-ul G4Media.ro a publicat, luni, informația că fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European. Potrivit sursei citate, procedura de selecție fiind în plină desfășurare la nivelul Comisiei Europene.

Jurnaliștii de la G4Media citează surse din cadrul Comisiei Europene. Până la această oră, Laura Codruța Kovesi nu a avut nicio reacție pe marginea acestui subiect.

Comisia Europeană a transmis, tot luni, la solicitarea Mediafax, că selecția candidaților pentru funcția de șef al Parchetului European este făcută de o comisie independentă și că Executivul UE nu e implicat în această procedură.

„Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”, precizează Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef DNA pe 9 iulie 2018, de președintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader. În prezent, Kovesi este procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Ce este Parchetul European:

Potrivit site-ului consilium.europa.ru, misiunea Parchetului UE va fi combaterea fraudei împotriva finanțelor UE. Acesta va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.

Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10 000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR.

Parchetul UE va lucra în strânsă colaborare cu autoritățile naționale de aplicare a legii. De asemenea, va colabora îndeaproape cu alte organisme precum Eurojust și Europol.

Parchetul UE ar trebui să își preia atribuțiile până la finalul anului 2020.


Citește și:

Recomandările culturale ale săptămânii. De la o piesă de teatru cu o bunică singură, la un film japonez despre familii cu probleme ca ale noastre

Close
Închide
  Close