MENIU CAUTĂ
11 Mar. 2019 12:29

Gabriela Firea vrea să facă o Sală Polivalentă de 138 de milioane de euro, cu o capacitate „nemaiîntâlnită până acum în România”

Distribuie

Primarul Capitalei a anunțat, luni, că Bucureștiul va avea o sală polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri. Costurile pentru construcția sălii se ridică la 138 de milioane de euro. 

„Vom avea în sfârșit o Sală Polivalentă, o sală multifuncțională în București, după epopeeea pe care a trăit-o acest proiect”, a anunțat Firea, în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Primarul Capitalei a spus că noua sală va avea o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafață de 60.000 de mp, va avea și o parcare subterană de 380 de locuri, iar în afara sălii în sine, vor exista alte 5 terenuri de sport.

Spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 10.000 de locuri și a costat 88 de milioane de lei (construită în anul 2014).

Noua sală din București va fi construită în preajma Arenei Naționale și ar putea fi gata în trei ani.

„Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare că e o capacitate nemaiîntâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federațiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaționale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuție, maxim trei ani”, a mai spus Firea.

Actuala Sală Polivalentă, situată pe Calea Piscului (sector 4), a fost inaugurată pe 10 august 1974 și are o capacitate de 5.300 de locuri.

Dicuțiile o nouă Sală Polivalentă în București sunt vechi. O licitație pentru construirea ei a fost anulată în anul 2017, din cauza contestațiilor depuse. Proiectul propunea o sală cu o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, în cadrul Complexului Lia Manoliu. Oferta: 80 de milioane de euro.


Citește și:

INTERVIU | «Suntem mai bogați și totuși mai săraci». Ladislau Bölöni împlinește astăzi 66 de ani. Cum se simte, ce-i place și ce nu, ce-l împlinește și ce-l deranjează la timpurile pe care le trăim

Citește mai multe despre Gabriela Firea și sala polivalenta pe Libertatea.

Comentarii