De Adrian Ilie,

Referatul de aprobare, semnat de primarul general Gabriela Firea, arată că Isărescu, pe lângă guvernator al Băncii Naționale, preşedinte al Secţiei de Economie, Sociologie şi Ştiinţe Juridice a Academiei Române.

„În anul 2000, îndeplinind pentru un an mandatul de prim-ministru, a negociat cu Comisia Europeană şi a obţinut decizia de aderare a României la UE la 1 ianuarie 2007. În acest scop, a organizat şi a condus realizarea strategiei de dezvoltare a României pe termen mediu (…). Reîntors la Banca Naţională, în funcţia de guvernator, a promovat o politică monetar-valutară în sprijinul dezvoltării durabile a ţării şi a asigurat liberalizarea contului de capital la 1 septembrie 2006, decizie ce a însemnat practic trecerea la convertibilitatea deplină a monedei naţionale”, se arată în document.

Municipalitatea invocă și faptul că Isărescu a sprijinit acţiunile de consolidare şi restaurare ale Palatului BNR, precum şi restaurarea Palatului Chrissoveloni.

Mugur Isărescu este doctor Honoris Causa al unor universităţi din Craiova, Piteşti, Bacău şi Cluj-Napoca, precum şi cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Deţine de asemenea ordinul Meritul Industrial şi Comercial în grad de Mare Ofiţer şi Steaua României în grad de Colan.

Gabriela Firea a lucrat în subordinea lui Mugur Isărescu atunci când a ocupat funcția de purtător de cuvânt în guvernul condus de actualul guvernator al BNR.

Citeşte şi:

Primarul Capitalei a cerut triplarea amenzilor pentru cei care nu curăță ambrozia

Gabriela Firea spune că nu a renunțat la ideea transportului STB gratuit

Gabriela Firea susține că bucureștenii vor avea apă caldă, deși Primăria are datorii de peste 200 de milioane de lei la ELCEN

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare