Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO/ Cinci mii de oameni au îndurat gerul ca să participe la parada de 1 Decembrie. 600 de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti au defilat la Craiova Galerie foto
10imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO&FOTO/ Cinci mii de oameni au îndurat gerul ca să participe la parada de 1 Decembrie. 600 de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti au defilat la Craiova

VIDEO&FOTO/ Cinci mii de oameni au îndurat gerul ca să participe la parada de 1 Decembrie. 600 de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti au defilat la Craiova

Aproximativ cinci mii de craioveni au participat, sâmbătă, la parada organizată de către autoritățile doljene de Ziua Naţională a României. Cu mic cu mare, ei au îndurat frigul pentru a urmări defilarea a celor 600 de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti, dar şi a tehnicii militare.

Strada Alexandru Ioan Cuza din centrul Craiovei a fost înţesată de oameni încă de la primele ore ale dimineţii, în ciuda celor minus 5 grade Celsius indicate de termometre, care au vrut să-ş găsească locul potrivit ca să vadă cât mai bine parada cadrelor militare, dar şi a detaşamentelor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Slujba de pomenire a eroilor neamului, oficiată de Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu a fost urmată de mesaje ale autorităţilor locale, la manifestări fiind prezenți fostul ministrul al Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, care a primit onorul din partea gărzii.

„De noi depinde cum va arăta România mâine, atunci când vom preda proiectele noastre urmașilor pentru a le duce mai departe spre mai binele țării. Să nu îi dezamăgim, să nu o dezamăgim!”, a spus Manda.

După depunerea coroanelor de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, momentul mult așteptat, parada militară, a fost deschis de comanda Brigăzii Multinaţionale Sud-Est. Punctul de atracţie a fost reprezentat de militarii care au purtat uniforme medievale de la 1600, uniforme din Războiul de Independenţă şi costumații folosite de soldaţii români în Primul Război Mondial.

„Este frig, foarte frig, dar ne încălzim cu dragostea pe care o purtăm în suflet ţării noastre şi militarilor noştri. Am venit la paradă cu cei mici chiar dacă e foarte frig. Venim în fiecare an, însă anul ăsta a fost cea mai frumoasă defilare. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Craiova!”, a spus una dintre participantele la manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Parada de 1 Decembrie a fost încheiată de voluntarii Junior Chamber International (JCI) Craiova, care au organizat un flash-mob în faţa primăriei Craiova, realizând harta României din 100 de persoane.

Sâmbătă seară, de la ora 17.00, pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” va avea loc spectacolul-eveniment „100 pentru România – Teatru Documentar”, un spectacol de teatru istoric, documentar și artistic, prin readucerea în prim-plan a unora dintre cele mai importante momente din istoria națională care au condus la Unirea Transilvaniei cu România.

La ora 18.30, pe scena Filarmonicii Oltenia va putea fi văzut spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere”, susținut de Tudor Gheorghe, iar Sala Polivalentă va fi gazda spectacolului „Unirea cea mare”, o cantată scenică a compozitorului Eugen Doga.

Citește și:

CENTENAR SOLIDAR/ Trei pentru unul, unul pentru toți. Renăscuți din suferință: trei oameni loviți de soartă s-au cunoscut la un centru pentru persoane cu dizabilități și au devenit prieteni pe vecie

Close
Închide
  Close