Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO | Mitingul de la Iași în imagini. Cum s-au comportat, joi, cele două tabere pro și anti PSD Galerie foto
14imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > GALERIE FOTO | Mitingul de la Iași în imagini. Cum s-au comportat, joi, cele două tabere pro și anti PSD

GALERIE FOTO | Mitingul de la Iași în imagini. Cum s-au comportat, joi, cele două tabere pro și anti PSD

Zeci de mii de oameni au participat, joi, la Iași la mitingul organizat de PSD și la manifestațiile anti-PSD. Ziua s-a încheiat, însă, fără incidente majore, au anunțat autoritățile locale.

De Eli Driu (foto),

Manifestarea organizată la Iași de PSD, s-a dorit a fi o celebrare a Zilei Europei de membrii PSD şi conducerea centrală a partidului, nu a fost lipsită de incidente, însă niciunul dintre acestea nu a fost grav. Imediat după discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, susţinătorii PSD au început să părăsească Piaţa Unirii.

Jandarmii au fost nevoiţi să pună două rânduri de garduri între participanţii la mitingul PSD din Piaţa Unirii şi protestatari, distanţa dintre aceştia fiind de aproximativ 100 de metri. Grupurile de susţinători au fost huiduite de contramanifestanţi când intrau în Piaţa Unirii, la un moment dat aceştia fluturând bancnote de 1 leu în timp ce le strigau „ruşine să vă fie”.

Timp de peste patru ore cât s-a desfăşurat mitingul social-democraţilor, protestatarii au huiduit şi au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea şi PSD. Din rândurile acestora au fost aruncate câteva petarde.

După ce susţinătorii PSD au plecat spre mijloacele de transport cu care au ajuns la Iaşi, Piaţa Unirii a rămas plină de gunoaie, pancarde şi steaguri. Imediat după plecarea social-democraţilor, piaţa a fost ocupată de contramanifestanţi. Prin zgomotul asurzitor de vuvuzele, aceştia au scandat iar lozinci antiguvernamentale, împotriva PSD şi liderului acestuia. După aproximativ o jumătate de oră aceştia au plecat în marş spre Palatul Culturii, un alt simbol al Iaşiului.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Aproximativ 6.000 de persoane s-au strâns joi seara în Piaţa Unirii din Iaşi, la scurt timp după ce participanţii la mitingul regional al PSD au părăsit zona.

Adunaţi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, protestatarii au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea şi a PSD. Ei s-au declarat nemulţumiţi că PSD a organizat o manifestare chiar pe 9 mai, când se sărbătoreşte Ziua Europei, zi în care este organizat şi un summit la Sibiu. O altă nemulţumire a protestatarilor a vizat mizeria lăsată de participanţii la mitingul PSD în Piaţa Unirii.

În zgomot de fluiere şi vuvuzele, protestatarii au scandat: „Şî eu, Şî eu!”, „Să vă fi frică, Iaşul se ridică”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, „Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, „Hoţii, hoţii”

După aproximativ 30 de minute, oamenii au părăsit Piaţa Unirii şi au plecat în marş pe străzile din centrul municipiului.

Fotografii de Eli Driu


Citește și: VIDEO | Donald Tusk, discurs în limba română: „Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu”. Președintele Consiliului European a apărut cu mănușile primite de la Duckadam


 

Close
Închide
  Close