De Ciprian Iana,

După cazul ISU Dolj, generalul Dan-Paul Iamandi va verifica, după cum a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, situația și în alte județe, pentru că ”s-ar putea că această epidemie să fie în toată țară”.

Posibil și situația din județul Iași, acolo unde generalul Dan-Paul Iamandi a fost șeful ISU Iași timp de șase ani și patru luni, înainte să fie numit în fruntea IGSU.

Perioadă în care generalul Dan-Paul Iamandi s-a recăsătorit, în 2017, cu o subordonată de la ISU Iași, Camelia Bănilă.

Adică exact ca în cazul unor cadre din cadrul ISU Dolj, unde Libertatea a dezvăluit în exclusivitate faptul că din 774 de angajați, 101 sunt rude între ele.

Generalul Dan-Paul Iamandi a vorbit în cadrul emisiunii ”Adriana Nedelea LA FIX” despre această situație.

”Este greu să vorbești de familia ta în spațiul public. Soția mea a intrat în sistem în urma unui examen-concurs în 2007, an în care nu o cunoșteam. Ne-am căsătorit în 2017, după zece ani. Consider că n-am încălcat nici o lege, nu există nici un fel de conflict de interese”, a declarat generalul Dan-Paul Iamandi în cadrul emisiunii ”Adriana Nedelea LA FIX”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Acesta a adăugat: ”Nu există îngrădiri legale în acest sens. Legea 161/2003 nu se referă la militari. N-aș privi-o ca o vulnerabilitate. Ar trebui să nu transmitem un mesaj de neîncredere. Sun un om care cer ca legea să fie respectată în domeniul în care acționez”.

Generalul Dan-Paul Iamandi a mai precizat faptul că ”în familie era o tradiție ca fiii sau fiicele să urmeze acceași meserie cu a părinților, cel puțin militarii”.

Inspectorul general al IGSU a anunțat faptul că ”deocamdată, nu avem semnale că s-a încălcat legea la Iași sau la Dolj. Angajarile s-au făcut în 2006-2007”.

Despre situația în care s-ar afla la Iași, dacă ar reveni în funcție, Dan-Paul Iamandi a fost categoric: ”La ISU Iași nu mă voi mai întoarce. În momentul în care un subordonat are un grad de rudenie cu șeful său, o altă persoană va verifica această situație”.

În acest moment, conform inspectorului general al IGSU, ”verificări se fac acum la Dolj, dar voi solicita și la nivel național. Deja am soliciat să înceapă la nivel național și să mi se dea toate datele”.

FOTO: Inspectoratul General pentru Situții de Urgență – site-ul oficial


Citeşte şi:

Aproape 1.000 de monede spaniole, poloneze, turcești și românești, descoperite în Dâmbovița. Din ce perioada este comoara

Controale și în alte județe, după cazul ISU Dolj. ”S-ar putea ca această epidemie să fie în toată țara!”

Doi octogenari au provocat un accident, în Botoșani. Victima a traversat printr-un loc nepermis, fără să se asigure

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși