Mergi direct la conținut »
Teodor Meleşcanu spune că gestul lui Rogozin a fost deliberat și are legătură cu sancțiunile impuse de UE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Teodor Meleşcanu spune că gestul lui Rogozin a fost deliberat și are legătură cu sancțiunile impuse de UE

Teodor Meleşcanu spune că gestul lui Rogozin a fost deliberat și are legătură cu sancțiunile impuse de UE

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat, luni, că gestul lui Rogozin a fost deliberat și că urmărea să creeze un diferend politic.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia. Şi spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informaţia că va survola teritoriul României şi a pus şi harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune”, a spus Meleşcanu la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Externe susține că gestul lui Rogozin a urmărit să demonstreze că sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiţi demnitari nu funcţionează.


Citește și: EXCLUSIV/ Marina Scupra a murit în urma unei tumori agresive. Și-a căutat vindecarea la toate spitalele din Capitală!


Avionul lui Rogozin a făcut cale întoarsă din drumul spre Chișinău după ce aeronava nu a primit acordul de survolare a spațiului aerian al României. Potrivit datelor de la Aeroportul Internațional Chișinău, avionul a fost redirecționat către Minsk după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.

Rusia a protestat vineri față de decizia României de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chișinău în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin, aflat lista cu sancțiuni a UE, să survoleze teritoriul României, calificând aceasta drept o „provocare deliberată.

Igor Dodon şi Dmitri Rogozin urmau să participe la ceremonii în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Potrivit conducerii aeroportului de la Chișinău, aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Într-o primă reacție pe Twitter, Rogozin a acuzat autoritățile române că „i-au pus în pericol pe cei 167 de pasageri ai avionului S7”. „Combustibil era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!, a amenințat Rogozin. Ulterior, el a cerut „contramăsuri usturătoare” din partea Moscovei la adresa României și a Republicii Moldova.


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Secretul actriței Oltița Chirilă. A fugit din luminile scenei românești pentru a fi barmaniță în Las Vegas


 

Close
Închide
  Close