Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Gheorghe Dincă primea bani prin Western Union. Patronul unei case de schimb valutar din Caracal de unde suspectul ridica sumele: ”Ăsta trebuie verificat la orice chestie”
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV / Gheorghe Dincă primea bani prin Western Union. Patronul unei case de schimb valutar din Caracal de unde suspectul ridica sumele: ”Ăsta trebuie verificat la orice chestie”

EXCLUSIV / Gheorghe Dincă primea bani prin Western Union. Patronul unei case de schimb valutar din Caracal de unde suspectul ridica sumele: ”Ăsta trebuie verificat la orice chestie”

Aflat în relații glaciale cu familia, stabilită în Italia, lângă Vicenza, Gheorghe Dincă primea bani prin intermediul Western Union, fără a se ști exact, deocamdată, sursa.

De Daniel Conțescu, Răzvan Luțac,

Nu se cunoaște dacă sursele de bani proveneau din țară sau din străinătate. Cu certitudine se știe doar că Dincă avea o pensie de 659 de lei și se descurca greu cu banii, motiv pentru care practica ”rechineala” (taximetrie fără licență).

Banii erau scoși de Dincă de la o casă de schimb valutar deținută de Viorel Încrosnatu, 50 de ani. Libertatea l-a contactat pe omul de afaceri, care, din concediul pe care și-l face în străinătate, a comentat cazul:

Am casă de schimb valutar și transfer de bani. Îl cunosc ca și client pe Gheorghe Dincă. Scotea bani de la Western Union. Îi trimitea cineva, dar nu m-am uitat să văd cine, că nu mai am acces acum la datele respective.
Chiar mă gândeam de la cine.

Scotea bani, da, mai primea bani, dar nu știu, nu m-am uitat dacă era de la familie, de la… Era client, venea cu un cod de la Western Union și scotea bani de la noi.

Dacă Poliția face o plângere, ar putea să vadă de unde îi veneau banii, căci este foarte important. Dacă primește de la familie e OK, dacă primește de la persoane suspecte… Eu am căutat să mă uit în urmă, dar n-am găsit, sunt multe tranzacții efectuate”.

”Casa groazei”, oferită spre vânzare cu 60.000 de euro

Viorel Încrosnatu spune că urma să viziteze ”casa groazei”. ”Pe data de 12 iulie, Dincă a venit să-mi zică dacă mă interesează casa lui, că are o casă de vânzare, cu 3.000 de metri pătrați și vrea 60.000 de euro pe ea. Mai multe informații nu mi-a dat, urma să merg să o văd, dar n-am mai apucat.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 
Casa groazei din Caracal // Foto: Vlad Chirea

A venit la firmă, la o casă de schimb valutar de-a mea, mi-a lăsat un număr de telefon și mi-a zis dacă mă interesează casa și a rămas să trec când am timp.

Zicea că o are la un preț mai sus pe OLX, dar l-am întrebat care este ultimul preț? 60.000, mi-a zis.

Îmi spusese că a fost la el acasă băiatul cu service-ul din Caracal, 2T, este un service mare, Ștefan îl cheamă pe patron. A fost și a vizitat casa. M-am întâlnit cu Ștefan și mi-a zis că a fost în fiecare cămăruță”.

L-a ajutat să-și lege toba

Omul de afaceri s-a intersectat cu suspectul Dincă și în urmă cu mai mulți ani:

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

”Acum 25 de ani, am apelat la el, la service, la modul că avea o rampă la poartă și am ridicat mașina, un Renault Fuego, ca să pot lega o tobă. Era singurul de pe strada principală care avea așa ceva la poartă. Mi-a făcut lucrarea aia, apoi l-am revăzut acum.

Îl vedeam la ghișeu. M-am uitat în baza de date, poate îl găsesc. Ăsta trebuie verificat la orice chestie, putea primi bani și prin MoneyGram și prin alte sisteme, trebuie verificat.

Dacă a primit de la familie, se închide problema. Dacă făcea prostii pe acolo însă… Altceva nu știu. În rest, cât m-am intersectat eu cu el, vorbea calm, era civilizat la ghișeu”.

Casa de schimb valutar la care Dincă primea bani prin Western Union, Leon Exchange, este situată în centrul municipiului Caracal, la parterul unui bloc din Piața Victoriei nr. 9. E deținută de Viorel Încrosnatu, la fel ca firmele Valvio și Fabio Grup din oraș.

Close
Închide
  Close