De Daria Maria Diaconu,

Gigi Becali solicită reabilitarea pentru a-i fi șterse pedepsele complementare dispuse de instanța care l-a condamna. Interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcție publică și de a vota sunt impuse câțiva ani după eliberare.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (n.r. reabilitarea). Adică e o mică îndreptare. (n.r. – are) interdicțiile de a alege și a fi ales. Și atât, de fapt. Funcție de demnitate publică nu mă interesează. Să aleg – să zicem așa și așa. Nu e mare lucru (n.r. să candidez)”, a declarat omul de afaceri la sediul Înaltei Curți, potrivit Mediafax.

Acesta a explicat și de ce cere acum reabilitarea și nu a așteptat să se împlinească termenul de drept.

„Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aștepți cinci ani pentru reabilitarea de drept. dacă aștept, Doamne ferește, mai face un dosar, zice că ești recidivist. Eu am făcut pușcărie degeaba și de aia am venit să cer reabilitarea”, a afirmat Gigi Becali.

Gigi Becali a fost eliberat din închisoare în 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani și 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN și a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul Valiza și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

FOTO: Hepta

Citeşte şi:

Un conac de 6.000 de metri pătrați și zece dormitoare se vinde în New York cu doar 50.000 de dolari! Există însă anumite condiții

Destinații care au fost distruse de turiști în ultimul deceniu: De la Maldive până la Dubrovnik sau Everest

Povestea răscolitoare a unuia dintre sclavii de la Berevoești: eliberat din lanțuri, a muncit cu ziua și a murit grav bolnav. I-a ajutat cu adevărat societatea?

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor