De Petre Dobrescu,

Gino Fasoli, în vârstă de 73 de ani, din Abruzzo, Italia, nu s-a căsătorit niciodată, un tânăr inițiat în roba franciscană pe care a lăsat-o pentru a absolvi medicina. Astfel devenind un medic cu un curriculum nelimitat, îmbogățit de experiențe voluntare în Africa. Gino a fost infectat de Covid-19. Și a murit la ora 5.45, pe 14 martie, la institutul clinic San Rocco din Ome, spitalul cel mai aproape de Passirano, din Brescia, unde locuia.

 „Pe 6 mi-a spus că nu e prea bine, dar nimic grav, doar o durere de cap și o febră”, spune de la Sulmona (în L’Aquila) fratele său Giuseppe, în vârstă de 70 de ani, fost ofițer mic al armatei și apoi bancher acum pensionat. 

Dar starea lui Gino s-a deteriorat rapid.

L-am sunat pe 10 pentru a-l întreba cum era și el, cu o șoaptă, mi-a răspuns astfel:„ Nu pot vorbi ”. Și a închis. De atunci nu am mai putut să-l aud. În urma eforturilor prietenilor săi l-au transferat la spital. După ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus, l-au intubat. Și la ora 8, pe 14, m-au sunat de la spital pentru a-mi spune că a murit.

Giuseppe Fasoli, frate

Fostul călugăr a fost medic de familie în Cazzago San Martino mulți ani. El a deținut, de asemenea, funcția de director medical al camerei de urgență Bornato, tot la Brescia. Susținător activ al „Emergency” și „Medecins Sans Frontieres”, el a avut experiențe în străinătate, iar în Somalia a fost chiar răpit. 

„S-a întâmplat cu ani în urmă – își amintește Giuseppe -, era medicul unei companii italiene care avea un șantier la granița cu Eritrea. A fost luat să trateze pacienți într-un sat, apoi l-au eliberat „. 

Odată retras „a vrut să se întoarcă în Africa, dar am obiectat: „ Ceea ce s-a întâmplat nu este suficient pentru tine? ” Dar Gino era așa, un om generos. Pentru aceasta s-a întors la clinică, încântat să-și ajute colegii într-un moment groaznic ». Pe rețelele de socializare, pacienții săi își aduc aminte de el spunând că „atunci când a fost nevoie de ajutor din partea celorlalți, el a fost întotdeauna în primul rând”. „Da, a fost exact așa – murmură fratele corsican venit să ia trupul pentru înmormântarea de la Sulmona – dar știu doar că Gino nu mai este aici”.


Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres