Gabriela Firea a prezentat, vineri, bilanțul primului an de mandat ca primar al Capitalei. Potrivit acesteia, cea mai mare realizare o reprezintă faptul că s-a reușit deblocarea a zeci de șantiere. “Acolo unde nu se lucra de aproape doi ani, s-a lucrat, s-au și finalizat unele obiective de investiții. Altele sunt în curs de finalizare. Iar acolo unde se lucra cu pași de melc ritmul s-a accelerat foarte mult”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

“De asemenea, o mare realizare a acestui an este aceea că am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru Capitală. Ani de-a rândul, aceleași firme câștigau toate licitațiile din București. Nu este normal. Mediul de afaceri este mult mai complex dezvoltat decât cele câteva firme agreate atât la PMB, cât și la primăriile de sector”, a mai spus Firea.

Citește și: Primăria Capitalei a semnat contractul pentru modernizarea șoselei Fabrica de Glucoză. Durata de execuție e de 18 luni

Primăriţa Capitalei a mai evidențiat faptul că bugetul cel mai mare a fost alocat domeniului Sănătate: 90 de milioane de euro pentru cele 19 spitale ale Municipalității și pentru dotarea cabinetelor școlare medicale și stomatologice.

La bilanțul primului an de mandat, Firea a enumerat și proiectele pe care vrea să le demareze în viitorul apropiat: construirea a șase cartiere de locuințe, a unui spital metropolitan, construirea și modernizarea creșelor și grădinițelor, amenajarea unor grădini de legume și zarzavaturi lângă școli și grădinițe, cu sprijinul Ministerului Agriculturii.

“Am spus, și ne vom ține de cuvânt, pe lângă cele mai multe școli și grădinițe, dorim, împreună cu specialiști de la Ministerul Agriculturii, să amenajăm grădini de legume și zarzavaturi, care să fie folosite în cantinele școlare, astfel încât copiii noștri să mănânce sănătos”, a spus Firea.

Citește și: Măsuri anticaniculă în București: corturi anticaniculă și cât mai puține mijloace de transport fără aer condiționat