Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Grădinița din mall. 500 de copii din Sectorul 4 vor învăța în Grand Arena de anul viitor

Grădinița din mall. 500 de copii din Sectorul 4 vor învăța în Grand Arena de anul viitor

Muncitorii lucrează de zor, cocoțați pe scări, montând bare de metal și fixând șuruburi cu bormașina, pentru că într-un spațiu de aproape 4.000 de metri pătrați de la etajul al doilea din mall-ul Grand Arena va fi amenajată o nouă grădiniță. Iar lucrările ar trebui să se finalizeze până anul viitor.

De Cristina Radu,

Mall-ul va găzdui, în 2019, peste 500 de copii, relocați pe rând de la grădinițele din sector care vor fi reabilitate și consolidate. Primii copii vor fi mutați în noua grădiniță în luna februarie, după vacanța intersemestrială.

După ce toate cele 19 grădinițe care au nevoie de lucrări vor fi reparate, grădinița din mall nu va fi doar o rezervă, ci va funcționa de sine stătătoare.

Grădinița va avea 20 de săli de clasă pentru copii din toate grupele, băi, vestiare, dar și un spațiu de joacă. Primăria Sectorului 4 vrea să negocieze cu reprezentanții mall-ului alocarea unui spațiu de joacă în fața centrului comercial, pentru ca cei mici să se poată juca și afară, la aer.

În ceea ce privește mâncarea, se va opta fie pentru o firmă de catering, fie pentru bucătărie proprie.

În primă fază, grădinița va fi doar un spațiu de relocare pentru copiii de la 19 grădinițe care vor fi reabilitate și consolidate pentru a obține autorizația de securitate la incendiu, spune primarul Daniel Băluță.

În grădinița de la mall vor fi mutate câte două-trei grădinițe odată, astfel încât să se încadreze în cele aproximativ 500 de locuri disponibile în spațiul alocat din Grand Arena.

Aproximativ 250.000 de euro fără TVA costă lucrările, la care se adaugă și prețul pe spațiul închiriat, de 6 euro pe lună pe metru pătrat (aproximativ 24.000 de euro).


Citește și: 

EXCLUSIV/ „Poliția nu m-a căutat niciodată în trei ani!”. Libertatea l-a găsit în Anglia pe tânărul care a văzut cum comisarul a lovit-o pe Ana pe zebră. Șoferul-comisar s-a dus acasă la tatăl acestuia, și el martor, ca să-i influențeze!

Close
Închide
  Close