Mergi direct la conținut »
Greșeala pe care o faci atunci când gătești piure de cartofi
Ştiri Libertatea > Ştiri > Greșeala pe care o faci atunci când gătești piure de cartofi

Greșeala pe care o faci atunci când gătești piure de cartofi

Piureul este una dintre cele mai întâlnite mâncăruri din România și nu numai. De cele mai multe ori, însă, această mâncare iese fără gust sau gumată. Să faci piure perfect e foarte ușor, însă. Află mai jos cum!

De Ioana Motoc,

Sara Foster din Durham, Carolina de Nord, deține un magazin gourmet în care prepară de ani de zile piure, urmând câțiva pași esențiali în procesul de preparare.

Da, felul în care se gătesc cartofii și instrumentul cu care sunt amestecați contează foarte mult. Însă există un pas fundamental pe care majoritatea îl face greșit. Este vorba despre tipul de cartofi folosiți.

Se pare că secretul constă în a folosi diferite tipuri de cartofi amestecate, lucru care garantează un piure pufos și gustos.

Foster sugerează amestecul dintre cartofii aurii, care dau gust și culoare, și cei roșiatici, bogați în amidon și mai solizi, care ajută la obținerea unei texturi pufoase.

Cât despre greșelile care trebuie evitate, americana susține că legumele nu trebuie tăiate în bucăți foarte mici, nici fierte prea mult (puse în apă înainte ce aceasta să fiarbă), iar instrumentul de zdrobire trebuie adaptat texturii cartofilor folosiți.

Află și trucul lui chef Florin Dumitrescu pentru un piure de cartofi delicios!

Sursă foto: hepta.ro.

Close
Închide
  Close