MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Guvernul pregătește prima rectificare bugetară din acest an; Ședință informală la Palatul Victoria, pentru împărțirea banilor

Distribuie

Guvernul pregătește prima rectificare bugetară din acest an. La Palatul Victoria a avut loc o ședință informală, cu miniștrii, iar discuțiile urmează să se prelungească până seara târziu. Vor primi mai mulți bani ministerele Sănătății, Muncii și Educației, dar și mai multe primării care au probleme cu bugetele, după ce au majorat salariile. Ședința de Guvern urmeză să aibă loc joi. În schimb, se vot tăia bani de Agricultură și Transporturi, dar și de la Ministerului Tineretului și Sportului. Și liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu discută, luni, la Parlament, despre banii pe care Parlamentul îi va cere la rectificare. 

Potrivit discuțiilor miniștrilor, vor primi bani în plus, la rectificare, ministerele Educației și Sănătății, pentru a plăti salariile majorate în luna martie, dar și ministerul Muncii, pentru acoperirea pensiilor speciale.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea afirma, recent, legat de majorările salariale, că au fost făcute propuneri pertinente, astfel încât ”să avem grijă de fiecare angajat din sistemul sanitar”, dar este obligatoriu ca toată lumea să înțeleagă că legea trebuie respectată, iar eventuala reducere a bugetului va fi rezolvată la rectificare.

Ministerele une se vor tăia bani sunt Ministerul Tineretului și Sportului dau și Ministerul Agriculturii și cel al Transporturilor.

Dragnea și Tăriceanu, discuții la Parlament, pe rectificarea bugetară

Tot luni la prânz, Liviu Dragnea discută cu Călin Popescu Tăriceanu detaliile rectificării bugetare din această săptămână.Ministrul de Finanțe a precizat, recent, că rectificarea bugetară, prima din acest an, va avea loc în ultima săptămână a lunii iulie.

El a precizat că vor primi bani și câteva primării, unde e nevoie de ”asigurarea cheltuielilor de funcţionare”.

”Ca şi element esenţial al rectificării din această lună, prima din acest an, luăm în considerare toţi banii cheltuiţi pentru funcţionare, investiţii, asta e abordarea pentru rectificarea din iulie”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul arăta că ”nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii”.

Și vicepremierul Paul Stănescu afirma, la Slatina, că speră ca toată lumea să aibă bani de salarii.

„Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, ministerul Dezvoltării cu ministerul Finanţelor, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”, a declarat Paul Stănescu la întâlnirea cu autotităţile locale, în cadrul Asociaţiei Comunelor din România.

Autoritățile locale se confruntă cu probleme bugetare după ce guvernarea PSD-ALDE a redus impozitul pe venituri de la 16 la 10%.

Liviu Dragne le transmitea primarilor că la rectificare se va rezolva această problemă.

”Cel târziu la rectificarea din vară se va lua în calcul, în urma unei analize serioase pe care o va face Guvernul, eventual, suplimentarea sumelor în funcţie de excedentul de la finalul anului 2017 şi de execuţia bugetului pe 2017”, a precizat Liviu Dragnea, la Parlament, în momentul votării bugetului pe 2018.

Citește și: Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici, minister, Ministerul Muncii și ministrul finantelor publice pe Libertatea.

Comentarii