De Mihai Niculescu,

„De câtă hârtie igienică aveţi cu adevărat nevoie pentru a supravieţui carantinei?”, ”stocurile sunt suficiente”, este titulatura sub care a fost construit noul tool, potrivit site-ului Blitzrechner, arată Stirile ProTV și AFP.

Folosind un model matematic, calculatorul oferă răspunsuri despre ”durata reală” a folosirii hârtiei igienice, după introducerea unor informaţii de bază, precum numărul de suluri din stocul fiecăruia.

Vezi AICI calculatorul de hârtie igienică.

Sistemul lucrează cu variabile precum numărul de persoane din gospodărie, numărul folosirilor toaletei zilnic şi numărul de foi de hârtie folosite o dată.

Stocurile sunt însă mai mult decât suficiente pentru a trece de perioada de carantină, o spune șeful proiectului, după analiza datelor. ”În majoritatea cazurilor, nevoile proprii sunt rapid supraestimate, iar hârtia igienică durează uimitor de mult timp”, cu mult peste durata unei perioade de carantină de două săptămâni, este concluzia lui Tim Lilling.

În Germania, Angela Merkel, şefa Guvernului, a intrat în carantină, după ce s-a aflat în contact cu un medic testat pozitiv cu noul coronavirus iar înainte și-a făcut cumpărături.

Cancelarul german a fost fotografiat sâmbătă într-un supermarket la Berlin, în timp ce-şi împingea căruciorul de cumpărături, în care se aflau sticle de vin şi… hârtie igienică.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi:

Câte cazuri de coronavirus vor apărea în România? Un cercetător român a creat un model: fără măsuri, într-o săptămână putem ajunge la 5.000 de cazuri

Cum resimt criza coronavirusului Cristina şi Ionuţ, oameni fără adăpost şi fără acces la îngrijire medicală. Când Gara de Nord e gară pentru doi

Primele ore ale unei vieți diferite. Orașul-fantomă luminat în albastru, cu autobuze goale și cinci oameni. ”O să trecem noi și peste asta!”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate