Mergi direct la conținut »
Iahtul negru, lansat în România, ajunge în presa internațională. Acesta este deținut de un miliardar norvegian
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Iahtul negru, lansat în România, ajunge în presa internațională. Acesta este deținut de un miliardar norvegian

Cel mai mare iaht din lume, care a fost construit în șantierele navale din Tulcea, a intrat în atenția presei internaționale. Cu o lungime de 183 de metri, REV Ocean nu a fost construit doar pentru croaziere luxoase, ci pentru a desfășura expediții științifice menite să salveze oceanele lumii.

De Răzvan Mihalașcu,

Proprietarul iahtului REV Ocean este norvegianul Kjell Inge Rokke care se numără între miliardarii dispuși să-și doneze cel puțin jumătate din avere în scopuri caritabile.

Cel mai mare iaht din lume, deținut de un miliardar norvegian, a fost lansat în România, scrie Business Insider. REV Ocean are o lungime de 183 de metri și a detronat ambarcațiunea Azzam (179,8 metri) care timp de de șase ani a deținut recordul pentru cel mai mare iaht.

După 18 luni de construcție, iahtul REV Ocean a fost lansat la apă în portul din Tulcea pe 24 august.

Cine este proprietarul iahtului negru, lansat în România

Iahtul REV Ocean a fost comandat de miliardarul norvegian Kjell Inge Rokke care are o avere estimată la 3,3 miliarde de dolari.

Afaceristul deține 67 la sută din acțiunile din Aker, o companie cu operațiuni în transport maritim și un conglomerat offshore în domeniul forajelor petroliere, conform Forbes.

De asemenea, Rokke este fondatorul și finanțatorul organizației nonprofit, numită tot REV Ocean, a cărei misiune este salvarea oceanelor planetare.

Afaceristul norvegian se numără între cei peste 200 de miliardari care au promis să-și doneze cel puțin jumătate din avere în scopuri caritabile.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

Cel mai mare iaht din lume, conceput pentru expediții științifice

REV Ocean se deosebește de alte superiahturi pentru nu a fost construit numai pentru croaziere luxoase. Ambarcațiunea a fost concepută pentru a desfășura expediții științifice, menite să ocrotească oceanele planetei.

Potrivit unui reprezentant al fundației REV Ocean, cercetătorii pot folosi acest iaht pentru a cerceta efectele poluării provocate de plastic, ale pescuitului intensiv, precum și impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra oceanului.

Iahtul REV Ocean are capacitatea de a găzdui la bord 55 de oameni de știință și 35 de membri ai echipajului.

Printre echipamentele de la bordul ambarcațiunii se numără „traule științifice, sisteme de sonar, laboratoare, un auditoriu, săli de curs, un submarin, un dispozitiv controlabil de la distanță care se poate scufunda la o adâncime de 6.000 de metri, precum și sisteme avansate de comunicare”.

În următorele săptămâni, iahtul REV Ocean va naviga remorcat în Marea Neagră, va trece prin Strâmtoarea Bosfor pentru a străbate Mediterana. Mai apoi, va trece prin Strâmboarea Gibraltar pentru a a ajunge la șantierul naval Vard din Brattvag, au precizat reprezentanții fundației.

Călătoria durează între 30-35 zile până în Norvegia, unde iahtul va fi echipat complet pentru a putea fi folosit în 2020.

Close
Închide
  Close