MENIU CAUTĂ
, de Adrian Văduva

IARNA FACE RAVAGII! Zeci de trenuri au fost anulate sau au întârzieri mari

Distribuie

Programul CFR Călători a fost dat peste cap de căderile masive de zăpadă, 74 de trenuri sunt anulate, în vreme ce alte curse ajung cu mare întârziere la destinaţie. Călătorii rutei Giugiu Bucureşti au ajuns lîn Gara de Nord după mai mult de 5 ore decât era prevăzut. De altfel, aceasta a fost cea mai mare întârziere înregistrată în dimineața zilei de luni.
Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură a declarat la Digi 24 că „Pe calea ferată se circulă, în condiții de iarnă, dar se circulă”.
Reprezentatul companiei feroviare  a subliniat faptul că în prezent nu sunt trenuri blocate, după ce s-a rezolvat problema apărută în apropiere de stația Nucet, din Dâmbovița, când locomotiva s-a oprit după ce plugul de deszăpezit s-a rupt.
Pe calea ferată se asigură legătura cu Moldova și Constanța, în condițiile în care drumurile sunt închise, a spus Oana Brânzan.
„Întârzierile au loc pentru că sunt impuse limitări de viteză din cauza viscolului. Se circulă, de asemenea, și cu locomotive Diesel, pe porțiuni din sud-estul țării, din cauza ninsorii viscolite. Întârzieri sunt, dar apelăm la înțelegerea călătorilor, pentru că se intervine operativ pentru curățarea liniilor de cale ferată, atât pe tot parcursul, cu pluguri de zăpadă, dar şi în staţii”, a spus reprezentantul CFR Infrastructură.
„Depunem ca toate eforturile ca pasagerii care staționează în trenuri – facem mențiunea că trenurile se opresc doar în gări unde sunt magazine – asigurăm băutura caldă și sendvișuri călătorilor. Neăparat pasagerii trebui să se informeze înainte de plecarea la drum, toate numerele de telefon sunt publicate pe site-urile CFR Călători și pe site-ul comandamentului de iarnă”, a conchis Oana Brânzan.
În această dimineaţă trenurile care fac legătura între Bucureşti şi Galaţi au fost anulate. La fel s-a întâmplat şi cu garniturile de pe ruta Bucureşti-Piteşti.
Ieri, trei linii au fost închise şi 163 trenuri au fost anulate din cauza vremii. Unele garnituri au rămas blocate în staţii, după ce liniile de tensiune au fost rupte de copacii doborâţi de viscol.
De la Iași, trenul a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de trei ore.
În cazul în care aţi rămas înzăpeziţi puteţi scrie sau trimite fotografii la [email protected]

Comentarii