Ardei iute: Are rol important în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere.
Busuioc: Se pare că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că această plantă poate induce starea de bună dispoziţie.
Ciocolata: Conţine un stimulent numit feniletilamină, care induce o stare de bine şi de visare similară celei provocate de endorfine.
Cafea: În cantităţi moderate, cafeaua acţionează ca un stimulent, dar în cantităţi mari poate avea un efect depresiv.
Miere: Dulce şi lipicioasă, mierea este o sursă de bor, un mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea şi satisfacţia sexuală a femeilor.
Migdale: De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii. Mulţi oameni cred că aroma lor stimulează pasiunea unei femei.
Nucşoara: Femeile din China cred că nucşoara este un afrodisiac ce creşte şi fertilitatea.
Rucola: Rucola a fost catalogată ca un aliment afrodisiac încă din Antichitate.
Stridii: Sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei.
Vin: În cantităţi moderate, vinul poate fi de bun ajutor, dar o cantitate mai mare este chiar contraindicată, pentru că induce senzaţia de „moleşeală”. Pentru mai mult romantism, alegeţi şampania.
Zmeură şi căpşuni: Aceste fructe afrodisiace sunt perfecte pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiţilor. De culoare roşie, asociată cu iubirea şi pasiunea, zmeura şi căpşunile sunt de asemenea bogate în vitamina C.