Mergi direct la conținut »
Iată cele mai periculoase 5 orașe din Europa! Azi nu-ți spunem unde să mergi în vacanță, ci unde să nu mergi...
Ştiri Libertatea > Ştiri

Iată cele mai periculoase 5 orașe din Europa! Azi nu-ți spunem unde să mergi în vacanță, ci unde să nu mergi…

Ion Benea (foto sus), vicepreşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale şi totodată directorul Centrului de Supravieţuire Urbană, atrage atenţia, că în vreme ce toţi românii sunt foarte atenţi, când îşi aleg destinaţia de vacanţă, la frumuseţea locului şi numărul obiectivelor turistice, extrem de puţini se interesează şi cât de sigură este zona în care urmează să meargă.

De Sorin Golea,

“Multe metropole europene la care nu v-aţi aştepta prezintă riscuri ridicate de jaf, violenţă stradală, tensiuni interetnice şi multe astfel de manifestări care vă pot transforma vacanţa într-un coşmar. Premergător unei deplasări într-o ţară necunoscută, e bine să culegeţi informaţii minimale: riscuri zonale, hărţi, repere, mijloace de transport, mijloace de comunicare, vestimentaţie recomandată, specific culinar”, ne-a sfătuit preşedintele CSU, dezvăluindu-ne şi care sunt cele mai periculoase oraşe de pe bătrânul continent.

Istanbul, Turcia

Cel mai mare oraş din Turcia a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile favorite de vacanţă ale românilor. Oare câţi dintre noi ştiu că 39% din locuitorii Istanbulului declară că nu se simt deloc în siguranţă în acest oraş? Nu trebuie uitat că metropola turcă e “casa” unora dintre cele mai violente galerii de fotbal din lume, care se încaieră deseori pe străzi, fără să le pese de turişti.

ISTANBUL-shutterstock_444303628

Însă cel mai mare pericol este reprezentat de atentatele orchestrate de separatiştii kurzi, Al-Qaida şi, mai nou, ISIS, care zguduie periodic oraşul. De la începutul anului, în Turcia au avut loc 7 atacuri soldate cu peste 150 de morţi, iar 5 dintre acestea, în care au pierit 90 de oameni, au fost în Istanbul. Cel mai recent act terorist s-a consumat marţi, în Aeroportul Ataturk. A dus la moartea a peste 40 de oameni şi la rănirea altor 150.

Glasgow, Scoţia

Numită decenii la rând “capitala crimelor din Europa Occidentală”, metropola scoţiană nu se dezice nici în prezent de trecutul său violent. În anul 2003, în Glasgow s-au înregistrat cele mai multe incidente violente din toată Marea Britanie. Englezii îi mai spun “Capitala Cuţitarilor” şi nu fără temei: aici se înregistrează anual cele mai multe înjunghieri din tot Regatul.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

GLASGOW-shutterstock_163016369

La nivelul anului 2005, Glasgow avea o rată a crimelor violente mai mare chiar decât a temutului oraş brazilian Rio de Janeiro. Iar în 2008, în capitala Scoţiei au fost mai multe omoruri decât la New York, raportat la numărul de locuitori. Mulţi turişti au ajuns la spital, după ce au avut ghinionul să dea peste cheflii şi scandalagii locali, de la care au primit, în semn de bun venit, un “sărut de Glasgow”: un violent cap în gură, de cele mai multe ori soldat cu nasul spart şi pierderea câtorva dinţi…

Napoli, Italia

Napoli este unul dintre cele mai sărace oraşe europene şi e considerat capitala criminalităţii italiene. E controlat de organizaţia mafiotă Camorra şi are o rată a infracţiunilor foarte mare.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

NAPOLI-shutterstock_428990878

Aici a apărut şi s-a dezvoltat metoda de furt cu ajutorul motocicletei sau scuterului: hoţii trec în viteză pe lângă turişti (de regulă femei), cărora le smulg de pe umăr sau din mână geanta sau alte bunuri personale. Recent, celebrul fotbalist italian Mario Balotelli a cerut protecţia unui lider mafiot cât s-a aflat la Napoli, ca să nu rişte să fie jefuit sau bătut.

Sofia, Bulgaria

Aproape o treime din locuitorii Sofiei declară că nu se simt deloc în siguranţă în capitala Bulgariei. Cu toate că rata infracţiunilor a început să scadă de când poliţia a înăsprit raidurile, rata jafurilor şi furturilor rămâne în continuare ridicată. Cel mai îngrijorător aspect rămâne cel al criminalităţii organizate.

sofia

În anul 2010, realizatorul unei populare emisiuni de radio a fost ucis ziua în amiaza mare, deoarece ar fi glumit pe seama unor mafioţi locali. Unul dintre făptaşi, un cunoscut gangster bulgar, a fost în cele din urmă eliberat, deoarece nimeni nu a vrut să depună plângere împotriva lui. Acest lucru l-a făcut pe ministrul de interne de atunci să declare că, în ultimii 20 de ani, procurorii locali ar fi fost în solda celor circa 300 de mafioţi de calibru din oraş. În 2009, un raport al ambasadei americane din Sofia anunţa că în oraş există 140 de ucigaşi plătiţi, care ar fi comis mii de crime la comandă între 1993 şi 2008. În plus, metropola bulgară este deseori scena încăierărilor stradale, căci locuitorii se manifestă violent la adresa comunităţilor de romi din capitala lor….

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Marsilia, Franţa

Marsilia are o adevărată tradiţie a cuţitarilor, scandalagiilor şi violatorilor şi e, conform statisticilor, capitala neoficială a luptelor de câini din Franţa. Din 1970 încoace, străzile sale sunt deseori scăldate în sânge, ca urmare a protestelor violente sau a încăierărilor între găştile de cartier ori între suporterii fanatici ai echipelor de fotbal.

MARSILIA-shutterstock_400742503

În urmă cu câţiva ani, unul dintre jucătorii de la Olympique Marseille, Lucho Gonzalez, a implorat conducerea clubului la care activa să-l vândă oriunde în lume, după ce apartamentul lui a fost spart, iubita lui, bătută, iar toate bunurile şi banii celor doi au fost furate. Cele mai recente incidente violente din Marsilia s-au înregistrat pe 11 iunie, când în urma încăierării dintre suporterii ruşi şi cei englezi un om a murit şi 34 au fost răniţi, şi pe 25 iunie, când o reglare de conturi între două grupări infracţionale s-a soldat cu moartea a doi bărbaţi şi rănirea unei adolescente de 14 ani.

Close
Închide
  Close