MENIU CAUTĂ

Iată recomandările Ministerului Educaţiei pentru elevii care repetă «examenul de maturitate»: Nu trişaţi la Bac!

Distribuie

Că profesorii au fost instruiţi să fie extrem de vigilenţi o arată numărul mare al elevilor eliminaţi în timpul primei sesiuni: aproape 700! Iată recomandările făcute de Ministerul Educaţiei şi de care trebuie să ţineţi cont:
Nu intraţi în sala de examen cu manuale, dicţionare sau notiţe care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Telefoanele mobile sau orice alte mijloace de comunicare sunt strict interzise! Chiar dacă nu le folosiţi, în cazul în care profesorii supraveghetori le descoperă asupra voastră vă elimină din examen.
Nu vorbiţi cu nici un coleg în timpul testării. Doar dacă daţi un răspuns la o întrebare banală, care nu are legătură cu subiectele, puteţi pierde examenul!
Nu încercaţi să furaţi! Aproape toate centrele de examinare din ţară sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, ba, mai mult, unele chiar detectează sau bruiază aparatura modernă. Dacă sunteţi prinşi, următoarele două sesiuni veţi sta “pe bară”, şi nici nu vi se vor recunoaşte notele de la probele deja promovate.
Nu faceţi “semne” ciudate pe hârtiile pe care rezolvaţi subiectele. Orice punct sau mâzgăleală poate fi interpretată drept “semn pentru corectori”, iar lucrarea va fi anulată. Numele candidatului trebuie scris doar în rubrica specială, care se sigilează.
Dacă v-aţi aruncat ochii în foaia vecinilor şi v-aţi bucurat că nu aţi fost surprins în momentul “acţiunii”, nu înseamnă că aţi scăpat. În cazul în care corectorii identifică răspunsuri identice la mai mulţi candidaţi, aceştia vor pierde Bac-ul.

Trimişi înapoi la catedră

Lipsa de cadre didactice, cauzată de notele miciobţinute la titularizare, i-a determinat pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei să-i trimită la catedră pe inspectorii şcolari şi pe directorii unităţilor de învăţământ. Măsura se va aplica începând din această toamnă. O directoare de grădiniţă va preda 40 de ore pe săptămână, iar un inspector şcolar va fi la unitatea de învăţământ circa patru ore pe săptămână. Nimeni nu va primi însă ceva în plus la salariu.

Demascaţi frauda!

Ministerul Educaţiei va aloca linia TEL VERDE 0800.801.100, unde oricine poate semnala neregulile constatate în derularea examenului de bacalaureat. Apelul la acest număr este gratuit. Tot aici, părinţii pot demasca situaţiile în care li se solicită bani pentru ”protocol”.

Citește mai multe despre Bacalaureat și Ministerul Educaţiei pe Libertatea.

Comentarii