MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

Igor Dodon a convocat Consiliul Suprem de Securitate al Moldovei într-o componență modificată, fără miniștrii partidului lui Plahotniuc

Distribuie

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a semnat decretul privind constituirea în noua componență a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, transmite Deschide.md. Dodon a eliminat din Consiliu pe membrii guvernului Filip, format din miniștri ai Partidului Democrat, și i-a înlocuit cu miniștri din guvernul format de Maia Sandu, susținută de Blocul ACUM și PSRM. Totodată, Dodon a convocat Consiliul pentru mâine, la ora 9.

Potrivit Legii securității statului, printre membrii de drept ai Consiliului sunt președintele Parlamentului, primul-ministru, miniștrii Apărării și Internelor și președintele Comisiei parlamentare de apărare, securitate și ordine publică.

Dodon i-a eliminat astfel din Consiliu pe membrii care activează în guvernul condus de Pavel Filip și a desemnat înlocuitorii din guvernul Maiei Sandu. Acestora li se alătură și Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului care a decis să funcționeze și după decizia Curții Constituționale care l-a declarat dizolvat.

„În scopul asigurării securității naționale a Republicii Moldova și pentru abordarea în regim de urgență a problemelor stringente cu care se confruntă țara noastră, am decis să convoc ședința Consiliului Suprem de Securitate pe data de 11 iunie, orele 9:00”, a transmis președintele Igor Dodon.

Curtea Constituțională a declarat dizolvat de drept Parlamentul și a stabilit convocarea alegerilor anticipate în luna septembrie, în timp ce majoritatea formată de parlamentarii Blocului ACUM și cei ai socialiștilor moldoveni au decis au votat instalarea guvernului Maiei Sandu.

Citește și:Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu, în sediul Parlamentului de la Chișinău. Ce oficiali au fost demiși / VIDEO

Citește mai multe despre Igor Dodon, Maia Sandu și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii