Maia Sandu a anunțat, în debutul ședinței Guvernului, că va trimite o scrisoare Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale.

„Există multe speculații în presă, reitereze că obiectivul de dezoligarhizare a țării a stat la baza votului comun ACUM-PSRM. RM devenise un stat izolat din cauza unui dictator ieșit din minți. Votul din parlament nu a fost vreodată despre federalizare. Vă rog să înceteze toate speculațiile. Voi expedia Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția o scrisoare privin opinia cu privire la deciziile Curții Constituționale. Le calificăm arbitrare și ilegale”, a declarat Maia Sandu, conform Jurnal.md.

Premierul ales de Parlamentul de la Chișinău le-a cerut instituțiilor de forță să nu-și blocheze activitatea, în contextul crizei politice de la Chișinău.

Noul Executiv a decis să-l demită pe șeful Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, Alexandru Pânzari, care a fost înlocuit cu Gheorghe Bălan.

De asemenea, Guvernul a demis-o pe Tamara Andrușcă din funcția de director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Interimatul va fi asigurat de către adjuncți, notează sursa citată.

Ședința Guvernului condus de Maia Sandu a avut loc în sediul Parlamentului de la Chișinău.

Între timp, pe pagina oficială de internet a Guvernului de la Chișinău a fost publicat un mesaj al premierul în exercițiu susținut de Partidul Democrat, Pavel Filip. El anunță că i-a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice și a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice, notează Radio Chișinău.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Socialiștii președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și blocul pro-european ACUM, condus de Andrei Năstase și Maia Sandu, au convocat sâmbătă o ședință parlamentară extraordinară și au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a țării, îndreptat împotriva Partidului Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Favorabilă lui Plahotniuc și Partidului Democrat, Curtea Constituțională a desființat, duminică, Parlamentul si l-a suspendat pe președintele Igor Dodon.


Citește și:

Consiliul Europei a cerut „urgent” avizul Comisiei de la Veneția în legătură cu dizolvarea Parlamentului de la Chișinău

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze