Pe modelul Chinei, care verifică temperatura populaţiei, pe stradă, primarul Oradei spune că, astfel, se poate face o triere a persoanelor cu suspiciune de boală.

În prezent, în judeţul Bihor sunt înregistrate 70 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Logica acestei măsuri este că există, în acest moment, două forme de periere a populaţiei, prin teste cu PCR sau testele rapide, dar noi nu avem capacitatea, astăzi, să facem astfel de lucruri. Nu există nici epidemiologi suficienţi, nici laboratoare, chiar dacă mâine avem 200 de PCR-ul, ne trebuie două trei săptămâni să opereze pe aceste echipamente.

Ilie Bolojan, primar Oradea:

Primarul a afirmat că mai există o metodă, mai ieftină şi mult mai imperfectă, aceea a verificării temperaturii.

„Toate studiile arată că în perioada de 14 zile în care virusul poate incuba, cam două treimi din cei infectaţi fac temperatură. În şapte zile, aproximativ, ai febră şi eşti şi contagios. Această metodă este ieftină pentru noi, am cumpărat 2.000 de termometre, acum au ajuns din China”, a spus primarul, care se afla la Aeroportul Otopeni pentru a primi pachetele.

Ilie Bolojan a spus că nu putea să aplice această măsură până când nu a făcut această achiziţie, pentru că, în prezent, nu există termometre în farmacii, respectiv acest tip de termometre cu citire de la distanţă.

„În felul acesta, pe de o parte, companiile, ca să poată lucra, au nevoie de angajaţi sănătoşi. Dacă apare cineva care este infectat, să nu ajungă să infecteze şi pe ceilalţi, mai ales dacă se află pe o linie de producţie, sau la un birou”, a explicat Bolojan.

Șeful ADP Sector 4, pe insula grecească Eghina chiar după ce DNA l-a trimis în judecată. Era însoțit de o dubă de la Rosal care...
Recomandări
Șeful ADP Sector 4, pe insula grecească Eghina chiar după ce DNA l-a trimis în judecată. Era însoțit de o dubă de la Rosal care...
 

Potrivit acestuia, această măsură de triere, zilnică, a angajaţilor, care este simplă şi ieftină, poate face ca fimele să îşi reia activitatea.

Scannerele termice, folosite şi în pieţe, supermarketuri şi de către echipajele de Poliţie

Primarul Oradei vrea să facă această verificare a temperaturii şi în pieţe şi în supermarketuri.

Ad placeholder

În plus, echipajele de Poliţie care verifică respectarea stării de urgenţă vor putea folosi aceste termometre. „Zeci de persoane vor putea fi verificate, zilnic, şi astfel putem tria, zilnic, două, trei , zece persoane”, a mai spus el.

Cum va funcţiona verificarea temperaturii a angajaţii din firme

Primarul Ilie Bolojan spune că oraşul are pregătite echipaje medicale, care, la apelul firmelor din Oradea şi a persoanelor juridice, sau a echipajelor de Poliţie, vin, imediat şi iau probe.

„Sper ca prin această metodă ieftină, chiar dacă aplicată, aşa, mai grosier, vom putea să depistăm, mai uşor, cazurile de infecţie şi să limităm răspândirea, pentru a menţine firmele în activitate”, a mai spus primarul.

De luni, firmele din Oradea vor primi termometrele, pentru a începe verificarea angajaţilor, a spus Bolojan.

Citeşte şi:

Noii producători de măști și combinezoane, sufocați de birocrație. „Ce să-i spun eu statului pe 7 pagini? E o cusătură dreaptă, măi omule!”

”Dușmanul nostru adevărat nu este virusul, ci răspunsul nostru la el”. Articolul puternic al scriitorului Viet Thanh Nguyen în The New York Times

Distanțare socială pe Aeroportul Cluj, la o zi după scandalul cu aglomerația. Șase curse cu muncitori români decolează spre Germania

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI