Mergi direct la conținut »
Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Militarii au găsit sub dărâmături doi oameni care au murit îmbrățișați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Militarii au găsit sub dărâmături doi oameni care au murit îmbrățișați

Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Militarii au găsit sub dărâmături doi oameni care au murit îmbrățișați

Echipajele de salvare din România trimise în Albania intervin în zonele afectate de cutremur și au reușit, după câteva ore de căutări, să recupereze două persoane decedate de sub dărâmături. Este vorba despre un cuplu, cei doi fiind găsiți îmbrățișați, potrivit Mediafax.

De Andreea Radu,

Intervenția de recuperare a celor două cadavre a durat mai bine de șase ore, din momentul confirmării, din cauza dificultăților din zona afectată.

Echipa de salvare-căutare RO-USAR formată din 52 de pompieri a început, miercuri, operațiunile de salvare-căutare în Albania.

29 de morți și 650 de răniți

este bilanțul cutremurului cu magnitudinea de 6,4, cel mai puternic care a lovit Albania în ultimele trei decenii

Două aeronave C 130 Hercules puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale au transportat în Albania echipa RO-USAR şi cele 12 tone de echipamente necesare intervenției.

Echipa este formată din 52 de pompieri, acreditaţi de către ONU pentru misiuni internaţionale, patru câini pregătiţi pentru salvarea de vieţi omeneşti şi doi voluntari specializaţi în dresajul canin.

Începând cu ora 12 noaptea, pompierii salvatori au ajuns în partea de nord a orașului Durres unde au început operațiunile de căutare – salvare la o clădire, prăbușită, fiind indicii că sub dărâmături mai pot fi supraviețuitori.

Imediat după aterizarea pe teritoriul Albaniei, echipa RO-USAR s-a instalat în incinta unei baze navale din orașul Durres, a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat.

Specialiștii români acționează în zona orașului Durres alături de echipe din Grecia, Croația și Turcia.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este în permanentă legătură cu colonelul Vasile Pirtea, şeful echipei de salvatori, pentru a fi informat în legătură cu orice nevoie sau solicitare a specialiştilor salvatori.

Close
Închide
  Close