MENIU CAUTĂ

Imobiliare.ro: Scumpiri UȘOARE ale locuințelor în iulie – vezi unde!

Distribuie

Dintre cele șase mari centre regionale ale țării, prețurile apartamentelor mai rămân sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util doar în două orașe. În aceste două cazuri, locuințele au consemnat, de altfel, cea mai mică marjă de creștere a prețurilor în ultimele 12 luni.

 

Pe parcursul lunii iulie, suma medie solicitată pentru apartamentele scoase la vânzare în Brașov s-a majorat ușor, cu 0,1% mai exact, de la 956 de euro pe metru pătrat util la finele lui iunie, până la 957 de euro pe metru pătrat util. Față de perioada similară a anului trecut, când așteptările proprietarilor ajungeau la 898 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu 6,6% mai mare. Dintre cele șase mari orașe ale țării monitorizate constant de Imobiliare.ro, aceasta este cea mai mică diferență de preț consemnată la 12 luni; orașul de la poalele Tâmpei este urmat îndeaproape de Iași, cu un avans anual de 6,7%, capitala Moldovei fiind cel de-al doilea mare centru regional în care prețurile locuințelor rămân sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util.

 

Cauți un apartament în Brașov? Click pentru ofertele zilei!

 

Apartamentele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale brașovene s-au scumpit mai mult decât cele vechi luna trecută, anume cu 0,6%, de la 952 la 958 de euro pe metru pătrat util. Prin urmare, cele două tipuri de locuințe se situează, în momentul de față, la exact același nivel de preț, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. Comparativ cu iulie 2016, când un apartament nou putea fi achiziționat, în medie, cu 894 de euro pe metru pătrat util, valoarea actuală este cu 7,2% mai mare.

 

Vezi evoluția prețurilor apartamentelor în marile orașe!

 

Locuințele din blocurile ridicate înainte de Revoluție s-au apreciat cu 0,1% în iulie (de la 957 la 958 de euro pe metru pătrat util) și cu 6,6% în ultimele 12 luni (de la 899 de euro pe metru pătrat). Rata mică de creștere consemnată luna trecută se explică prin faptul că, pe categorii de apartamente, au avut loc preponderent scăderi de preț. Astfel, garsonierele s-au ieftinit cu 1,8% (de la 981 la 963 de euro pe metru pătrat), în vreme ce locuințele cu trei și patru camere s-au depreciat cu 0,2% (de la 942 la 940 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, cu 1,4% (de la 858 la 846 de euro pe metru pătrat). Doar unitățile locative bicamerale au consemnat o creștere de preț în ultima lună – un plus de 0,2%, de la 984 la 986 de euro pe metru pătrat.

 

Comentarii