De Simona David,

Ministerul Sănătăţii din Elveția a anunțat 56 de decese din cauza infecțiilor cu noul coronavirus, iar alte 6.100 de persoane sunt infectate cu acest virus COVID-19.

În Elveția, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește alarmant, sâmbătă fiind cu 25% mai multe cazuri decât în ziua precedentă.

Potrivit Agerpres, spitalele din cantonul Ticino, la graniţă cu Italia, sunt foarte solicitate, situația fiind dramatică acolo.

Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul cazurilor a crescut cu peste 1.200 într-o singură zi, iar decesele sunt cu 13 mai multe faţă de vineri.

Armata elveţiană a livrat 50 de ventilatoare suplimentare, pe care le-a instalat vineri în Ticino, ca parte din eforturile autorităţilor de a pune la dispoziţie mai multe dispozitive potenţial salvatoare pentru pacienţii în stare critică şi a le oferi o şansă de a lupta pentru supravieţuire.

Sporirea numărului de infectări cu 25% în Elveţia în ultimele 24 de ore nu este surprinzătoare având în vedere că abia săptămâna aceasta au fost sporite restricţiile referitoare la evenimente şi adunări publice, a declarat
Daniel Koch, şeful departamentului de boli infecţioase al agenţiei federale de sănătate, citat de Agerpres.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

În prezent, în Elveția, întâlnirile în public sunt limitate la un număr de maximum cinci persoane, fiecare la o distanţă de doi metri de celălalt, riscând, în cazul nerespectării regulilor, o amendă de 100 de franci elveţieni (aproximativ 460 de lei).

Finalul crizei nu poate fi încă estimat a spus Koch, care speră cel puţin ca rata creşterii numărului de noi cazuri să înceapă să se aplatizeze în circa o săptămână, când restricţiile asupra libertăţii de mişcare vor tempera răspândirea bolii.

Citeşte şi:

Germania se împrumută 356 miliarde de euro pentru a salva economia de impactul pandemiei de coronavirus

Vești bune de la cercetătorii chinezi: Peste 80% din bolnavii de coronavirus au simptome ușoare

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres