Mergi direct la conținut »
Imaginile zilei | Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Imaginile zilei | Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania

Mii de români pleacă astăzi din țară, de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, către Germania, 12 avioane fiind închiriate de către firmele care îi duc la muncă, a confirmat pentru Libertatea, un angajat al aeroportului. Premierul Orban anunța ieri că România nu va restricționa deplasarea muncitorilor români în străinătate.

De Iulia Marin,

Așa a arătat astăzi intrarea în aeroportul din Cluj. Foto: Hepta

Cele 12 curse sunt, conform angajaților de la Aeroportul din Cluj-Napoca, zboruri charter închiriate de patronii companiilor care transportă muncitori sezonieri în Germania.

“Sunt zboruri charter – patronii duc muncitorii sezonieri la lucru, nu sunt zboruri regulate. La întoarcere, avioanele vor fi goale. Sunt diferite agenții si companii, nu pot să vă zic deocamdată despre cine este vorba”, a declarat un angajat al aeroportului pentru Libertatea.

Germania avea joi peste 113.000 cazuri de coronavirus înregistrate, dar un număr mic de decese, 2280

La 25 martie, România a suspendat, prin ordonanță militară, toate zborurile către și dinspre Germania și Franța pe o perioadă de 14 zile.

“Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franța și Germania și din Franța și Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în textul ordonanței.

Măsura a expirat la 8 aprilie, ora 23.00, așadar, cu doar câteva ore înainte de programarea primelor zboruri către Germania.

Și Italia are nevoie disperată de muncitorii români

Nu doar Germania are nevoie ca de aer de muncitorii sezonieri din România. Italia, țara cea mai afectată din lume de coronavirus, vrea și ea să-i readucă pe români pe câmpuriile din Peninsulă, după cum afirma recent ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova. 107.000 de lucrători sezonieri ajung în Italia în fiecare an din România, o treime din toți lucrătorii străini

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Orban: Nu vom crea nicio restricționare pentru muncitorii sezonieri

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că România nu va restricționa circulația muncitorilor români în străinătate.

“Cu siguranță, în afara unor restricții sanitare care sunt necesare și pe care le impun toate țările din UE, noi nu vom crea niciun fel de obstrucționare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere, pentru că suntem în Europa și UE este locul unde este garantată libertatea de circulație a cetățenilor, a mărfurilor, a ideilor”, a declarat Orban.

Foto: ZiarulClujean.ro, ȘtirideCluj.ro 


Close
Închide
  Close