De Octavian Cojocaru,

Joseph Henry Loveless, un bărbat din SUA, a fost arestat, în urmă cu mai bine de 100 de ani, pentru uciderea soției lui, a notat CNN.

Loveless avea un „palmares” infracțional bogat, fusese arestat de două ori și tot de atâtea ori evadase. Ultima oară fusese închis pentru că și-a ucis nevasta.

După ce a evadat, nimeni nu a mai știut nimic de el. Abia peste 63 de ani, în 1979, în Peștera Buffalo din statul Idaho au fost descoperite niște rămășițe umane.

Era clar că era vorba despre un bărbat ucis și dezmembrat, fiindcă lipseau părți din schelet. Se pare că moartea lui a survenit în jurul anului 1916, când avea 46 de ani.

„În 1916, aici era încă Vestul Sălbatic și, probabil, localnicii s-au „ocupat” singuri de problemă”, au spus autoritățile care au anchetat cazul.

„Probabil că nu vom rezolva niciodată misterul morții lui Loveless, dar încurajăm pe oricine a mai auzit astfel de povești să ne contacteze.

Niciodată nu știi ce informație care poate ajuta mai descoperi”, au mai spus cei care s-au ocupat de identificarea oaselor găsite în peșteră.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

I-au găsit un nepot în California și probele ADN au coincis

Identificarea a durat 40 de ani, fiindcă Loveless a utilizat mai multe pseudonime și nu avea rude cunoscute în bazele naționale de date.

Voluntarii au cotrobăit prin fișierele a peste 31.730 de persoane în încercarea de a descoperi o legătură cu ADN-ul din oasele scheletului găsit în peștera din Idaho.

În 1979, în peșteră s-a descoperit o parte a scheletului, fără cap și fără membre. Avea pantaloni de culoare închisă, o cămașă albă cu dungi albastre și un pulover maroniu.

Mormântul era săpat superficial, foarte aproape de suprafață, semn că a fost îngropat în grabă.

Peste 12 ani, în aceeași peșteră au mai fost descoperite o mână și două picioare mumificate, înfășurate în pânză de sac similară cu cea găsită peste primele rămășițe descoperite.

Capul lui Joseph Loveless n-a fost niciodată descoperit.

Poliția a reușit să dea de urma unui nepot al lui Loveless, stabilit în California. Bărbatul în vârstă de 87 de ani a dat probe de ADN, iar analiza a indicat 100% că rămășițele descoperite erau ale lui Joseph Loveless.

Poveștile pe care le știa din familie nepotul despre bunicii săi nu coincind cu ce s-a descoperit. Cazul morții lui Joseph Loveless rămâne deschis. Se știe că a fost ucis, dar nu se știe cine a fost autorul.

Citeşte şi:

Înscenarea lui Venus! Cum s-a regizat în 2019 cea mai importantă descoperire paleolitică din istoria României: „Am făcut aicea un scenariu, că am găsit-o”!

Cadavrul unui bărbat mort de zece ani, găsit în congelatorul casei sale. Ce se întâmplase acolo

Misterul unui copil furat din maternitate în urmă cu mai mult de 50 de ani a fost, în sfârșit, elucidat

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați