08 Feb. 2018 11:29

UPDATE / Înalta Curte ar putea decide în 22 februarie, dacă admite cererea de redeschidere a dosarului penal pentru vicepremierul Paul Stănescu

Distribuie

Update: Vicepremierul Paul Stănescu a declarat la ieșirea de la proces că instanța a amânat pentru 22 februarie cazul și că joi s-a analizat redeschiderea dosarului, „dacă e în regulă sau nu este în regulă”.

„Eu nu îmi doresc decât un singur lucru și anume, respectarea legii', a spus Stănescu.

Întrebat insistent despre situația consilierului său personal, angajat după numirea sa în funcție, Mihai Călin Novacescu, despre care mass-media susține că ar fi fost bodyguard al omului de afaceri Nicu Gheară, Stănescu nu a putut oferi un răspuns efectiv referitor la alegerea făcută.

Astfel, deși a susținut că nu are nevoie de serviciile unui bodyguard Stănescu nu a dorit să explice nici ce competențe profesionale are Novacescu.

În esență Stănescu a încercat evitarea întrebărilor despre consilierul său afirmând că este angajat de numai două zile și că îl va evalua în perioada următoare urmând să decidă dacă îl menține în echipa sa sau nu.

„Nu are nicio legătură cu faptul că nu mai am SPP. Haideți să nu facem un caz din asta, că e minor cazul. Dacă voi considera că el nu merită să fie consilier atunci nu va fi. … . Eu ca cetățean simplu sunt liber, mă pot plimba liber, nu am nevoie de SPP', a explicat Stănescu la plecare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dezbătut, joi, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul Paul Stănescu.

Pe 25 ianuarie, instanţa supremă a amânat procesul, deoarece persoanele implicate alături de Paul Stănescu în dosar nu au avut avocat. Paul Stănescu a venit atunci la ÎCCJ şi a declarat că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în acest dosar, aminteşte Agerpres.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…) Eu cred că totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu.

Cererea DNA a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Dosarul ar fi pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal. Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada iunie 2008 – iunie 2016.


Citeşte şi: Temperaturile de vară din timpul iernii duc la slăbirea organismului și apariția unor boli grave


Loading...
Comentarii