De Viorel Tudorache,

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Țăndărei, a decedat, vineri, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, informează Realitatea Ialomițeană.

Potrivit sursei citate, aceasta suferea de insuficiență renală și făcea dializă în Centrul de Dializă de la Slobozia. Femeia a fost internată în data de 1 aprilie, i s-a făcut testul pentru coronavirus și a fost depistată pozitiv.

În Ialomița, din șase persoane decedate din cauza coronaviruslui, cinci sunt din Țăndărei.

Joi, 2 aprilie, din 37 de persoane depistate pozitiv la nivel de județ, 26 erau din Țăndărei, aspect care l-a determinat pe prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, să solicite intrarea orașului Țăndărei în carantină totală. Propunerea a fost aprobată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și înaintată Departamentului pentru Situații de Urgență de unde se așteaptă confirmarea.

Potrivit autorităților, peste 800 de oameni s-au întors în ultima luna din Anglia, Spania sau Germania și au transmis noul coronavirus în comunitate, deoarece nu au respectat carantina sau izolarea. Abia acum, ei sunt păziți de Armată, ca să nu mai iasă din case.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a comentat vineri situația de la Țăndărei, în cadrul unei conferințe de presă:

“Fiecare focar este evaluat particular. Avem trei focare mari, mai multe mici. În contextul evoluției locale, se poate ajunge și la o carantinare.
Autoritățile locale vor face tot ce e nevoie. Dacă nu, o să luăm și noi măsuri”.

Citeşte şi:

SPP a donat măști și combinezoane la Suceava, din banii angajaților. Câte materiale de protecție s-au strâns

Papa Francisc s-a rugat pentru toți cei implicați în lupta contra coronavirusului. A ținut slujba înainte de Săptămâna Patimilor

Crește riscul de incendii în spațiile goale: clădiri de birouri, restaurante, baruri

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă