Mergi direct la conținut »
Încă un caz demn de spitalele românești! Așteaptă din 2015 să facă un RMN și a fost programată abia în martie 2017!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă un caz demn de spitalele românești! Așteaptă din 2015 să facă un RMN și a fost programată abia în martie 2017!

Încă un caz demn de spitalele românești! Așteaptă din 2015 să facă un RMN și a fost programată abia în martie 2017!

O bolnavă din comuna Runcu, județul Gorj, se vede nevoită să aștepte un an și jumătate pentru un RMN gratuit.

Unicul laborator de imagistică prin rezonanță magnetică din județul Gorj este suprasolicitat, bolnavii așteptând chiar de la începutul lui 2015 pentru a beneficia, gratuit prin compensare de la Casa de Asigurări de Sănătate, de investigația medicală în cauză.

Lista de așteptare pentru un examen RMN la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu a depășit 1000 de solicitări, precizează Gorjeanul unii pacienți făcând cereri, chiar în urmă cu aproape doi ani, pentru a face examinarea imagistică prin rezonanță magnetică, la recomandarea medicului specialist.

În această situație se regăsește o femeie cu grave probleme la coloană, din comuna Runcu, care s-a înscris pe lista de așteptare pentru un RMN gratuit, la laboratorul privat din incinta Spitalului Județean de Urgență, în august 2015, ca să fie programată pentru examinarea în cauză abia în martie 2017.

“Din păcate, nu putem prioritiza pacienții aflați pe lista de așteptare, indiferent de bolile de care suferă, deoarece sunt peste 1000 de persoane care așteaptă pentru un RMN, mulți solicitând o astfel de investigație compensată prin Casa de Asigurări de peste un an de zile. Noi îi sunăm zilnic pe cei care ajung la rând, dar mulți renunță pe parcurs, perioada de așteptare fiind foarte lungă. Unii se internează în spital și încearcă pe calea asta să ajungă mai repede la RMN, noi realizând pentru pacienții unității medicale 5 astfel de investigații zilnic. Așteptarea este lungă și pentru că fondurile de la Casa de Asigurări se finalizează în primele zile din lună, fiind foarte puține. Solicitanții sunt ca atare nemulțumiți, dar, din păcate, nu putem să-i ajutăm cu mai mult”, a declarat, directorul laboratorului din cadrul SJU Târgu-Jiu, Cristi Paicu.

Sursa foto: Gorjeanul

Close
Închide
  Close