19 Iun. 2017 16:28

Incendii în Portugalia | 12 oameni au supraviețuit după ce s-au refugiat într-un rezervor cu apă

Distribuie

Incendiile devastatoare din centrul Portugaliei s-au soldat cu zeci de morți, find cele mai grave din istoria recentă a țării. 12 oameni au supraviețuit infernului, după ce s-au refugiat într-un rezervor cu apă. Printre aceștia se numără și o femeie de 95 de ani, care a stat, alături de ceilalți oameni, timp de șase ore în rezervor, până când au fost salvați, relatează BBC News.

Citește și:


Oamenii s-au refugiat în rezervorul cu apă, după ce localitatea lor a fost încercuită de incendiile devastatoare.  „Dacă nu făceam asta, am fi murit cu toții”, a spus unul dintre supraviețuitori.

De altfel, Maria do Ceu Silva este considerată o eroină, după ce a avut ideea de a folosi rezervorul cu apă al casei sale pentru a-i salva pe vecinii săi, care se aflau în apropiere de autostrada IC8, una dintre cele mai grave afectate de incendii.

Femeia s-a gândit să se refugieze în rezervor, atunci când încerca să-și salveze mama, care este invalidă și are vârsta de 95 de ani.

„Soțul meu mi-a spus să o pun în dubă, dar nu putea să intre singură, așa că mi-a spus: ‘Lasă-mă să mor aici, pe podea'”, a povestit femeia pentru presa portugheză. „Cu ajutorul fiului meu, am reușit să o aducem la rezervorul cu apă”, a mai povestit Maria do Ceu Silva. Tatăl ei, în vârstă de 81 de ani, a fost și el dus acolo, precum și alte persoane.

Ei au stat acolo timp de șase ore, până când pompierii au putut să-i salveze.

„Vântul a fost atât de puternic, acoperișul casei a fost smuls. A fost ca într-un film de groază”, a mai spus femeia.

Incendiile care au afectat centrul Portugaliei au provocat moartea a 62 de persoane, dintre care mulți au murit carbonizați în mașini, în timp ce încercau să fugă din calea flăcărilor. În prezent, mai multe focare încă le dau bătăi de cap sutelor de pompieri care au intervenit în zonă.

Incendiile au izbucnit sâmbătă, după ce țara s-a confruntat cu un val de caniculă care a adus temperaturi de peste 40 de grade, dar și cu furtuni violente. Infernul ar fi fost declanșat de un fulger, iar focul s-a extins rapid.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Comentarii