Mergi direct la conținut »
Incendiu la o fabrică din Bangladesh. Zeci de oameni au murit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Incendiu la o fabrică din Bangladesh. Zeci de oameni au murit

Incendiu la o fabrică din Bangladesh. Zeci de oameni au murit

Cel puțin 20 de persoane au murit și alte 70 au fost rănite, în urma unui incendiu care a avut loc la o fabrică de ambalaje din Bangladesh. Incediul a izbucnit după ce un boiler a explodat.

„Cel puţin 10 cadavre au fost recuperate la scurt timp după explozie”, iar 70 de oameni răniţi au fost duşi la spitalele din zonă, a spus un oficial din forţele de ordine. Alte 10 persoane au decedat ulterior, din cauza rănilor.

Bilanțul deceselor ar putea creşte, deoare mulți dintre răniți se află în stare critică. Aproximativ 100 de oameni se aflau în clădirea cu patru etaje, în momentul în care a avut loc deflagrația urmată de incendiul violent, relatează BBC News. Focul ar fi fost alimentat de substanțele chimice depozitate la parter.

Incendiu fabrică Bangladesh - EPA

Fabrica producea şi imprima ambalaje de plastic pentru produse alimentare precum chipsuri, dar şi pentru produse pentru casă. Poliţia se teme că mulţi muncitori sunt prinşi încă în clădire.

Incendiile şi accidentele sunt comune la fabricile din Bangladesh. În noiembrie 2012, cel puţin 111 oameni au murit când un incendiu devastator a izbucnit într-o fabrică de haine, cu nouă etaje, din zona industrială Ashulia. Cea mai mare tragedie din această țară a avut, însă, loc în 2013. 1.135 de oameni au murit după ce un alt complex de fabricare a hainelor s-a prăbuşit.

Close
Închide
  Close