MENIU CAUTĂ

VIDEO / Ilie Năstase, filmat în timp ce stropea cu cafea un cort cu chipul lui Traian Băsescu

Distribuie

Aflat în campanie electorală, Ilie Năstase, 72 de ani, candidat la alegerile europarlamentare de pe 26 mai pe listele UNPR, a fost surprins comițând un gest nedemn.

Fostul lider ATP este a fost surprins în timp ce aruncă un lichid gălbui – maroniu, probabil cafea, peste un cort de campanie al PMP cu chipul lui Traian Băsescu, fostul președinte al României. PMP București a anunțat că va sesiza astăzi Autoritatea Electorală Permanentă.

Se cere delimitarea UNPR

Imaginile apar pe contul într-un filmuleț postat pe pagina de Facebook a lui Cristian Petrescu, președintele filialei PMP București. Iată-i postarea:

”NU, nu este un simplu golan. Este un GOLAN, general al armatei române și candidat la alegerile europarlamentare! 
Poți să ai opinii contrare, să crezi în altceva, chiar să desconsideri oameni. Dar cu decentă, cu un minim bun simț și mai ales cu respectarea legii.
PMP București va sesiza astăzi Autoritatea Electorală Permanentă și cere UNPR să se delimiteze de gestul de mahala al acestui posibil model pentru români, care a ales sa ajungă un mare GOLAN”.

Nasty, despre Băse: ”Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat”

”Dragostea” lui Ilie Năstase pentru fostul președinte este veche. Nasty a fost ținut pe ”lista de așteptare” cu generali în retragere. Pe 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României, primul lider din istoria ATP urma să fie avansat în grad la propunerea Ministerului Apărării Naţionale. Fostul mare tenismen nu a avut însă acest privilegiu, fiind omis de către Traian Băsescu, președintele de atunci al României.

Pe 1 decembrie 2008, Băsescu îl avansase pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Șase ani mai apoi, acelaşi Băsescu i-a refuzat, de Ziua Naţională, înaintarea la gradul de general-locotenent.

”Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală…

Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste chiar dacă este un titlu onorific, dar, dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac… Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat”, s-a apărat, atunci, Ilie Năstase (foto).

”Nasty” a fost criticat că nu respectă haina militară, afișându-se la evenimente private, precum turneul de la Wimbledon.

Citește mai multe despre Ilie Năstase pe Libertatea.

Comentarii