Mergi direct la conținut »
Ingredientul pe care îl poți pune în salată pentru a preveni cancerul
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ingredientul pe care îl poți pune în salată pentru a preveni cancerul

Ingredientul pe care îl poți pune în salată pentru a preveni cancerul

Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promițătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare.

Presărarea unei cantități mici de astfel de condimente în supe și salate poate contribui la completarea de antioxidanți.

Studiul amintește că alimentația poate avea efecte benefice asupra sănătății, îndeosebi în lupta împotriva cancerului. „Deocamdată este mai sigur să se adauge puțin condiment în alimentație și să se consume curcumină în alimente precum curcuma sau curry decât să se să ia doze mai ridicate de astfel de compuși”, recomandă autorii cercetării.

Cercetători de la Universitatea din Saint-Louis au analizat celule canceroase colorectale și au comparat în laborator efectele mai multor compuși anticancer asupra acestui tip de celule. Mai întâi curcumina, cu proprietăți antiinflamatoare, și apoi silimarina, terminând cu asociația celor două.

Close
Închide
  Close