MENIU CAUTĂ

FOTO & VIDEO | Inundații catastrofale în Petra, una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Cel puțin 11 morți și 4.000 de turiști evacuați

Distribuie

Cel puțin 11 oameni au murit și 4.000 de turiști au fost evacuați din orașul antic Petra, una dintre cele șapte minuni moderne ale lumii, în urma unor inundații catastrofale, care au lovit mai multe zone din Iordania.

Echipele de salvare au pornit în căutarea a cinci persoane a căror mașină a fost luată pe sus de ape în Madaba, sud-vestul capitalei Amman. Vestea vine la doar două săptămâni după ce 21 de oameni, cei mai mulți dintre ei copii, s-au înecat după i viitură în zona Mării Moarte, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al Apărării a spus că un copil a fost identificat printre cele șapte persoane în timpul inundațiilor din Amman și o autostradă care conecta capitala de sudul țării a fost închisă.

Foto: EPA

În orașul antic Petra, viitura a ajuns până la patru metri înălțime. Mai multe imagini surprinse la fața locului îi arată pe oameni care încearcă să se ferească de apă. Turiștii aflați în zonă au fost evacuați și duși în zone unde pot fi în siguranță.

Iordania a fost afectată, în ultimele săptămâni, de ploi masive, iar după accidentul din luna octombrie, în care cei 21 de oameni au murit, miniștrii Educației și Turismului și-au dat demisia.


CITEȘTE ȘI: VIDEO / Mesaj tulburător al elevilor de la Liceul Gheorghe Lazăr din București: Rămâneţi acasă şi schimbaţi România!


 

Citește mai multe despre inundatii, iordania și petra pe Libertatea.

Comentarii