Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, despre Europa cu mai multe viteze: Nu este bună, nu ajută pe nimeni, vom avea consultări și în țară
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, despre Europa cu mai multe viteze: Nu este bună, nu ajută pe nimeni, vom avea consultări și în țară

Klaus Iohannis, despre Europa cu mai multe viteze: Nu este bună, nu ajută pe nimeni, vom avea consultări și în țară

Preşedintele Klaus Iohannis s-a exprimat, marţi, împotriva ideii unei Europe cu mai multe viteze, despre care a spus că nu este bună și nu ajută pe nimeni. Șeful statului precizează că scenariile lansate de preşedintele Comisiei Europene reprezintă abia începutul dezbaterii asupra viitorului UE şi adăugă că vor urma consultări şi discuţii pe această temă şi la nivel intern.

De Valentina Postelnicu,

„Eu m-am referit încă de când am devenit preşedintele României la această chestiune şi am spus că o Europă cu două viteze sau mai multe viteze nu este bună, nu ajută pe nimeni. Nu înseamnă că nu vedem că ţările se dezvoltă într-un ritm diferit, este uşor de observat, nu la asta se referă. Europa mai multor viteze se referă la situaţia de fapt şi este periculos să statuăm că aşa vrem să fie şi în viitor”, a spus preşedintele, după bilanțul Parchetului General.

Șeful statului a afirmat că este clar că „fiecare aleargă cu viteza lui”, dar obiectivul este ca, împreună, să fie construită o Uniune mai puternică, unită şi solidară.

Iohannis a precizat şi că „unii au înţeles greşit” că afirmaţiile preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, reprezintă finalul dezbaterilor, pe când acestea au fost lansate tocmai ca punct de pornire.

„Cu siguranţă vom avea şi consultări şi dezbateri publice”, a mai spus preşedintele, întrebat despre solicitarea PSD de a se desfășura consultări, cu partidele parlamentare, pe această temă.

PSD i-a cerut, recent, președintelui Iohannis consultări cu partidele pe tema Europei cu mai multe viteze.

Liderul partidului, Liviu Dragnea a transmis, printr-un comunicat de presă, că România trebuie să adopte o poziție fermă împotriva unei Europe cu mai multe viteze și că este nevoie de un mecanism de lucru permanent, cu reprezentanți ai tuturor partidelor și ai Administrației Prezidențiale, care să aibă ca obiectiv armonizarea abordărilor politice în plan extern. 

Close
Închide
  Close