Mergi direct la conținut »
Iohannis îl respinge pe Titus Corlăţean ca vicepremier: "E artizanul dezastrului din diaspora din 2014, nu va fi ministru la nimic"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Iohannis îl respinge pe Titus Corlăţean ca vicepremier: „E artizanul dezastrului din diaspora din 2014, nu va fi ministru la nimic”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, la Palatul Cotroceni, că respinge propunerea premierului Viorica Dăncilă, ca Titus Corlăţean să ocupe un post de vicepremier. Şeful statului îl consideră pe fostul ministru de Externe "artizanul catastrofei" de la alegerile prezidenţiale din 2014, când zeci de mii de români din diaspora nu au putut vota.

De Ștefan Pană,

„Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlăţean, artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014 de la prezidenţiale. Nu-i suficient că PSD şi-a bătut joc de români în 2014, că PSD şi-a bătut joc de români în 2019, îndrăzneşte PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014”, a spus Iohannis.

El a afirmat că propunerea va fi respinsă. „Titus corlăţean nu va fi ministru la nimic„.

Şeful statului a reamintit că pune bazele unui grup de lucru care să găsească soluţii pentru ca aceste probleme să nu se repete la alegerile prezidenţiale de anul acesta.

„Am început deja câteva discuţii informale şi sunt convins că se găsesc soluţii rapide pentru a nu repeta acest fiasco”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte demiterea miniştrilor de Interne şi al Afacerilor Externe, Klaus Iohannis a ironizat analiza dispusă de Guvern.

„Această catastrofă a fost făcută de guvernul pesedist, n-au decât să evalueze, să facă ce vor, dar vina politică e la Guvern, nu că un portar la o amabsadă nu s-a înţeles cu un votant”, a precizat preşedintele.

Iohannis a afirmat că, în urma discuţiei cu Viorica Dăncilă, a rămas ca premierul să se mai gândească pe tema demiterii celor doi.

Cine este Titus Corlăţean

Titus Corlăţean este parlamentar aflat la al patrulea mandat. El a mai fost deputat între 2004 şi 2007, apoi senator în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 216. Între 2007 şi 2008, Titus Corlăţean a fost europarlamentar.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Din mai până în august 2012, Titus Corlăţean a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei, iar din august 2012 până în noiembrie 2014 a fost ministrul Afacerilor Externe, funcţie din care a demisionat între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale, după ce la unele dintre secţiile de votare din ţări europene s-au format cozi foate mari, românii din diaspora fiind nemuţumiţi că nu au putut vota din cauza organizării defectuoase.

Ulterior, DNA a deschis o anchetă privind votul din diaspora de la alegerile prezidenţiale din 2014. Iniţial, Titus Corlăţean a fost citat ca martor în acest dosar în faţa procurorilor, iar anul acesta DNA a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia de ministru de Externe, cererea fiind respinsă de către pleanul Senatului în 21 iunie 2016.

Citeşte şi: Proiectul pentru votul prin corespondență intră săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaților

Close
Închide
  Close