Mergi direct la conținut »
Ion Caramitru, despre protestele din 10 august: "Parcă e un blestem. Nu ne vom putea rupe niciodată de umbra zâmbitoare a lui Iliescu"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ion Caramitru, despre protestele din 10 august: "Parcă e un blestem. Nu ne vom putea rupe niciodată de umbra zâmbitoare a lui Iliescu"

Ion Caramitru, despre protestele din 10 august: „Parcă e un blestem. Nu ne vom putea rupe niciodată de umbra zâmbitoare a lui Iliescu”

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti a luat o poziţie publică faţă de evenimentele din 10 august. Reacţia sa vine în acest context după ce s-a întors în ţară, fiind în acea perioadă plecat cu un spectacol în Elveţia. Într-un mesaj transmis public, Caramitru se declară "profund şocat de ceea ce s-a întâmplat vineri 10 august în faţa Guvernului României". Actorul precizează că în dimineaţa acelei zile a luat un avion spre Elveţia, pentru a susţine, a doua zi, un spectacol poetic în faţa românilor din Lucerna şi împrejurimi, urmărind totuşi pe internet tot ce s-a întâmplat în Bucureşti.

De Florin Ghioca,

Am trăit practic același șoc pe care l-am avut la Chișinău privind la televizor ce se petrecea la București în 1990, când în 13-15 iunie minerii făceau legea în Capitală. Și atunci ca și acum am ajuns la București prea târziu pentru a mai întreprinde ceva. Și atunci ca și acum am simțit că parcă un blestem ne însoțește, că nu ne vom putea rupe niciodată de umbra zâmbitoare a lui Iliescu„, a prcizat în mesajul său Ion Caramitru.

Fost ministru al Culturii în perioada 1996-2000, Caramitru declară public că se simte solidar „cu cei care au suferit nevinovați, că moralmente am fost și eu în piață vineri 10 August 2018, aspirând gaze lacrimogene și încasând lovituri de baston alături de fiii mei și de toți oamenii maltratați acolo. Oameni nevinovați și demni de condiția lor de cetățeni ai unui stat de drept”, a mai precizat Preşedintele UNITER.

Close
Închide
  Close