Mergi direct la conținut »
ISIS a ocupat un cartier al Damascului. Cel puţin 62 de combatanţi au fost ucişi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > ISIS a ocupat un cartier al Damascului. Cel puţin 62 de combatanţi au fost ucişi

ISIS a ocupat un cartier al Damascului. Cel puţin 62 de combatanţi au fost ucişi

ISIS a ocupat un cartier al Damascului, miercuri, în urma ofensivei în timpul căreia cel puțin 62 de combatanți ai forţelor proguvernamentale și-au pierdut viața, scrie AFP citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Deși gruparea teroristă Stat Islamic a fost învinsă în Siria și nu mai deține decât sub 5% din teritoriile siriene, mai există câteva fracțiuni combatante, una dintre acestea a preluat controlul asupra unui cartier din sudul Capitalei.

Cotidianul pro-regim Al-Watan a informat la rândul său că jihadiştii au preluat controlul asupra „mai multor clădiri din estul cartierului”, menţionând de asemenea victime în rândurile armatei. „Numărul morţilor a ajuns la 62, marea majoritate sunt luptători pro-regim locali”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Operaţiunea din Qadam are loc după evacuarea recentă a islamiștilor din acest cartier. Majoritatea celor evacuaţi au ajuns în provincia Idleb, singura care nu se află sub controlul regimului în nord-vestul Siriei.


Citește și: Scandalul Cambridge Analytica ajunge și în România! Posibile legături cu PSD și campania electorală din 2016


 

Close
Închide
  Close