Mergi direct la conținut »
Israelienii care au spionat-o pe Kovesi au fost aduși la IGPR pentru percheziții informatice
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Israelienii care au spionat-o pe Kovesi au fost aduși la IGPR pentru percheziții informatice

Israelienii care au spionat-o pe Kovesi au fost aduși la IGPR pentru percheziții informatice

Cei doi cetățeni israelieni acuzați că au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi au ajuns astăzi la IGPR, unde asistă la perchezițiile informatice. 

Weiner Ron şi Geclowicz David au ajuns miercuri la prânz, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), unde procurorii verifică datele din telefoanele celor doi dar şi din laptopurile lor, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Percheziţiile au fost dispuse de procurorii DIICOT care instrumentează dosarul.

Israelienii au fost arestați preventiv, fiind acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Marți, Curtea de Apel București a decis reducerea termenului arestuluio preventiv la 20 de zile.

Acuzațiile procurorilor

Procurorii susţin că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.

Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

Citește și: EXCLUSIV | Hackereală în șlapi. Un belgian de 25 de ani plănuia dintr-un hotel s-o hărțuiască pe cea mai puternică femeie din România

Close
Închide
  Close