Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Istoria ultimelor alegeri prezidențiale – Anul 2014: Iohannis l-a depășit pe Ponta, răsturnând situația în turul al doilea! ”România lucrului bine făcut”

De Andrei Crăițoiu, . Ultimul update Sâmbătă, 09 noiembrie 2019, 17:11

Venit din postura de primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, n-a avut rival în cursa pe Palatul Cotroceni și a obținut cele mai multe voturi în al doilea, dând peste cap toate cotele caselor de pariuri, care-l vedeau președinte pe Victor Ponta

Ad placeholder
  • Libertatea vă prezintă cum se pregăteau candidații partidelor politice pentru alegerile prezidențiale din România
  • Ce mesaje politice aveau și cum arătau materialele pe care alegătorii le primeau în campanie
  • Klaus Iohannis, Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu au terminat pe podium scrutinul din 2014
  • Ponta era marele favorit al caselor de pariuri în cel de-al doilea tur de scrutin (cota 1,10), dar Iohannis l-a bătut cu 1 milion de voturi (cota 5,50), cea mai mare diferență din ultimii 15 ani

Materialele electorale ale candidații ultimelor alegeri prezidențiale din România nu au mai fost simple pliante de o pagină și adevărate lucrări de doctorat. Klaus Iohannis, reprezentantul Alianței PNL-PDL a publicat o broșură de 76 de pagini în care își prezenta proiectul pentru Cotroceni. Sub îndemnul „România lucrului bine făcut”, Iohannis și-a explus misiunea.

Iohannis: „În România președintele trebuie să fie un model de comportament”

„Am ferma convingere că filosofia lucrului bine făcut este una care se potrivește mult mai bine românilor. Vine din trecutul nostru plin de realizări temeinice, cu care ne mândrim azi și care au căpătat recunoaștere în plan extern. Sunt convins că doar leadershipul politic a fost răspunzător de  nevalorificarea corectă a potențialului imens al românilor în spiritul lucrului bine făcut”, spunea Iohannis.

Acesta continua: „România lucrului bine făcut înseamnă un președinte care veghează la realizarea efectivă a acestei schimbări de paradigmă, preocupat exclusiv de destinul țării sale, nu de jocuri de culise, nu de conflicte cu și între politicieni și partide, nu de interese de grup și nu de calcule electorale. România lucrului bine făcut este România statului de drept, a separației puterilor și a domniei legii. România lucrului bine făcut este țara în care demnitatea de a fi român nu este un simplu slogan, ci o stare de spirit și un mod autentic de a fi, țara ai cărei cetățeni sunt respectați peste tot unde muncesc și trăiesc. În România președintele trebuie să fie un model de comportament politic și public”, scria Iohannis în planul său electoral.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 

Ponta: „Voi lupta pentru o Românie puternică!”

Pliantele lui Victor Pontra, reprezentantul PSD, transmiteau următorul mesaj:

„Ponta va fi un președinte util, echilibrat, în acord cu rolul său constituțional. Un om care construiește pentru viitor. Fără scandal, prin dialog cu societatea și cu toate partidele. Dreptate până la capăt – o justiție corectă și independentă, astfel încât nimeni să mai fie deasupra legii. Toți cei care au greșit în ultimii 10 ani trebuie să plătească, iar lupta împotriva corupției trebuie întărită. Acasă și în lume, mândri de valorile și instoria noastră, dar și de performanțele din prezent. Ca președinte, Victor Ponta va susține o societate în care valoarea și munca sunt promovate”.

Ad placeholder
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
Recomandări
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
 

Victor Ponta mai scria la persoana a treia în pliantele lui: „Ca prim-ministru, a pus economia în mișcare, a reparat nedreptăți și a scos țara din izolare externă. Ca președinte, îi va uni pe români, va aduce bunăstare și pace socială și va lupta pentru construirea României puternice! Va lupta pentru o Românie puternică, o economie în creștere, care se bazează pe industrie refăcută, pe recâștigarea poziției de grânar al Europei, pe afirmarea țării ca lider regional în energie. „.

Ad placeholder

Ce sloganuri aveau candidații pentru Cotroceni

  • # Klaus Iohannis: „România lucrului bine făcut”
  • # Victor Ponta: „Mândri că suntem români!”
  • # Călin Popescu-Tăriceanu: „Bunăstare și respect”
  • # Elena Udrea: „România frumoasă”
  • # Monica Macovei: „Macovei, mai bună decât ei!”

Rezultatele alegerilor din 2014

Istoria ultimelor alegeri prezidențiale - Anul 2014: Iohannis l-a depășit pe Ponta, răsturnând situația în turul al doilea! ”România lucrului bine făcut”
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Citeşte şi:

Istoria ultimelor alegeri prezidențiale. Anul 2000: Iliescu l-a bătut pe Vadim! ”Dacă ratați și șansa asta istorică vă meritați soarta”

Istoria ultimelor alegeri prezidențiale. Anul 2004: Băsescu l-a învins pe Năstase. ”Nu voi fi președintele hoților, baronilor și mincinoșilor”

Istoria ultimelor alegeri prezidențiale. Anul 2009: Băsescu, peste Geoană! ”Votul vostru poate însemna o șansă pentru viitorul României!”

Istoria alegerilor prezidențiale până în prezent. Anul 2019: Iohannis conduce în sondaje, marea bătălie se dă pentru turul al doilea

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close