MENIU CAUTĂ
14 Aug. 2018 13:10 , de Sorina Ionaşc

Jandarmeria insistă că un procuror militar a supravegheat protestele de vineri. Bogdan Pîrlog, indicat de Jandarmerie

Distribuie

Jandarmeria insistă că un procuror militar a supravegheat protestele de vineri. Jandarmeria Română precizează că în data de 10 august, pe perioada protestelor, locotenent-colonelul Bogdan Pîrlog, din cadrul Parchetului Militar, s-a aflat în Piața Victoriei, după ce s-a autosesizat.

'În data de 10 august a.c., în Piața Victoriei pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București', a precizat Jandarmeria.

Mai mult, oficialii susțin că Bogdan Pîrlog s-ar fi autosesizat, pe fondul protestelor din fața Guvernului.

'Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piața Victoriei fiind prezent  în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât și în zona dispozitivelor alaturi de reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și autorităților publice centrale și locale', a mai transmis Jandarmeria.

Parchetul Militar dezminte

Pe de altă parte, Parchetul Militar spune că nu a avut niciun reprezentant care să supravegheze sau să coordoneze situația din Piața Victoriei.

Întrebat de jurnalişti dacă pe data de 10 august a fost prezent un procuror militar în dispozitivul de coordonare al Jandarmeriei, prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a declarat: „Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din Centrul mobil de comandă înaintat'.

De asemenea, el a spus că, din punct de vedere legal, 'sub nicio formă nu trebuia să participe un procuror militar'.

Carmen Dan, despre proteste

Răspunsul a venit după ce Carmen Dan a spus, sâmbătă, că acțiunile de viner au fost supravegheată de un procuror militar.

'Sunt şefii misiunilor operative care au fost în Piaţă, este un întreg dispozitiv care s-a ocupat de coordonarea intervenţiei – totul sub supravegherea unui procuror militar. Nu am ce să-mi reproşez, am făcut tot ceea ce trebuia să facă un ministru de Interne responsabil', a declarat ministrul Carmen Dan, la intrarea în sediul Ministerului de Interne.

Comentarii