Mergi direct la conținut »
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Liderii europeni trebuie să învețe să îi iubească pe refugiați”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Liderii europeni trebuie să învețe să îi iubească pe refugiați”

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Liderii europeni trebuie să învețe să îi iubească pe refugiați”

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, le-a transmis liderilor europeni să învețe să îi iubească pe refugiați pentru că propunerea pentru cotele obligatorii privind distribuirea acestura la nivelul UE rămâne în vigoare.

„Rămân ataşat ideii că trebuie să răspundem crizei imigranţilor prin solidaritate şi cu inima”, a declarat Juncker în cadrul cu unei dezbateri cu Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

La începutul lunii, Juncker părea să fi renunţat la ideea distribuirii refugiaţilor conform cotelor obligatorii, notând că solitaritatea nu poate fi impusă de sus. Însă acum a respins această interpretare. „Eu am spus că măsurile nu pot fi impuse doar prin dorinţa celor care vor să le impună şi că trebuie să aducem ţările est şi vest-europene împreună în această privinţă”, a precizt acesta.

Întrebat de un jurnalist dacă nu cumva se amplifică disensiunile la nivelul UE pe tema distribuirii refugiaţilor, Juncker a explicat: „Ştim din viaţa personală că este neobişnuit să iubeşti pe cineva dintr-o dată. Pentru ajungerea la dragoste, trebuie să acordăm timpul necesar”.

Juncker a notat că premierul Ungariei, Viktor Orban, este unul dintre principalii critici ai iniţiativei privind refugiaţii, amintind că planul de distribuire a extracomunitarilor a fost aprobat de Consiliul Uniunii Europene. „Nu este vina Uniunii Europene, ci a statelor membre pentru eşecul în privinţa refugiaţilor”, a precizat Juncker, citat de EUObserver.

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat dur ţările central şi est-europene, denunţând referendumul organizat de Ungaria şi acuzând că Viktor Orban induce în eroare alegătorii, divizând UE.

„Uniunea Europeană se bazează pe compromis, nu pe confruntare. Europa a fost mereu puternică şi a existat un spirit al unităţii. Ţările est-europene cer solidaritate în privinţa dezvoltării economice, în criza cu Rusia, dar refuză solidaritatea când vine vorba de refugiaţi. Solidaritatea este un principiu, nu este selectivă”, a argumentat Schulz.

 

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

 

 

Close
Închide
  Close