Mergi direct la conținut »
Jean Paul Gaultier renunță la modă, după 50 de ani de carieră. Când va avea loc ultima sa prezentare de modă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jean Paul Gaultier renunță la modă, după 50 de ani de carieră. Când va avea loc ultima sa prezentare de modă

Jean Paul Gaultier renunță la modă, după 50 de ani de carieră. Când va avea loc ultima sa prezentare de modă

Creatorul de modă francez Jean Paul Gaultier a anunţat, vineri, că pe 22 ianuarie 2020 va realiza ultima sa prezentare haute-couture, după 50 de ani de carieră scrie Adevărul.

De Dragoș Tănase,

Într-un videoclip publicat vineri, creatorul de modă în vârstă de 67 de ani a anunţat, vorbind la telefon, ca va celebra cei 50 de ani de carieră printr-o prezentare la Théâtre du Châtelet, înainte de a dezvălui ca fi ultima.

„Mulţi dintre prieteni” vor fi prezenţi la această prezentare. Ne vom distra până foarte, foarte târziu (în noapte)”, a afirmat el.

Totuși, el a precizat că se va dedica unui nou proiect alături de celebra casă de modă.

„Gaultier Paris va continua. Houte-couture va continua. Am un nou concept”, a spus el.

Acest anunţ vine în plin eveniment Săptămâna Modei, chiar înainte deschiderii prezentărilor de luni, relatează Adevărul.

Cine este Jean Paul Gaultier

Stilistul francez Jean Paul Gaultier s-a născut pe 24 aprilie 1952, în localitatea franceză Arcueil, în apropiere de Paris, unde a și copilărit. A fost fiind iniţiat de mic în modă de către bunica sa esteticiană.

Și-a făcut debutul pe lângă Pierre Cardin, iar în 1982 a fondat brandul cu propriul nume, iar între anii 2003 și 2010 a fost directorul de creație pentru femei pentru casa de modă Hermes.

În 1984 a creat fuste masculine, căci „un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său”, după cum spunea el.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

De-a lungul timpului, Jean-Paul Gaultier a creat articole vestimentare, pentru covorul roșu, pentru artiști precum Lady Gaga ((VMAs 2009), Rihanna (Grammy-uri, 2011) și Beyonce („Run The World Girls” Video, 2011), dar şi pentru multe personalităţi de la Hollywood.

Gaultier a creat costumele pentru Madonna, în perioada anilor ’90, concepându-i sutienul conic pentru turneul mondial Blond Ambition, din 1990, dar și costumele pentru turneul Confessions Tour din 2006.

De asemenea, a creat costumele artistului Marilyn Manson purtate pe scenă dar și cele de pe albumul său „The Golden Age of Grotesque”.

În Franța, costumele create pentru cântăreața Mylène Farmer au atras atenția publicului. În 2008, el a semnat un contract cu artista pentru a deveni creatorul de modă al turului său din anul următor.

A creat rochia în stil sirenă pentru actrița Marion Cotillard la Premiile Oscar din 2008, când a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță.

Tot Gaultier a fost cel care a creat ținutele pentru turul artistei Kylie Minogue, KylieX2008, dar și pentru cântărețul Leslie Cheung.

De asemenea, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Fergie, Sonam Kapoor, Coco Rocha, Dita von Teese sau Camilla Belle se regăsesc printre celebritățile care au purtat creațiile legendarului creator de modă.

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close